Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πώς περιγράφει ο 15χρονος τη στιγμή που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του στην Αμαλιάδα (Video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς περιγράφει ο 15χρονος τη στιγμή που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του στην Αμαλιάδα (Video)

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας το αιματηρό περιστατικό ανάμεσα σε έναν 15χρονο μαθητή και έναν συμμαθητή του, ο οποίος τον μαχαίρωσε στο προαύλιο του σχολείου.

«Ήρθε πισώπλατα, ήρθε να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και, όπως έκανα το πρόσωπο μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο», είπε ο 15χρονος μαθητής ο οποίος εξήγησε ότι τα δύο παιδιά είχαν τσακωθεί και νωρίτερα. «Για άλλο λόγο και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ, μου έλεγε τον είχανε πειράξει», είπε ο ίδιος σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Πώς ξεκίνησε ο άγριος καβγάς

Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί και την ανεμελιά των παιδιών στο πρώτο διάλειμμα σταμάτησε ο άγριος καβγάς δυο αγοριών της Α΄ Λυκείου. Κάποιοι συμμαθητές τους μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν, όμως έκαναν πίσω όταν είδαν τον 16χρονο να βγάζει μαχαίρι. Σε δευτερόλεπτα αντίκρυσαν το συμμαθητή τους να πέφτει αιμόφυρτος. Στο σχολείο επικράτησε πανικός.

Αμέσως έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία και το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ο 16χρονος τράπηκε σε φυγή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο παιδιά είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από λίγες ημέρες σε κάποιο πάρτι. Άλλοι μιλούν για ομαδικές διαφορές και άλλοι πως τσακώθηκαν για ένα κορίτσι.

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα δυο φορές και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο, αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε κι έβαλε τα χέρια του. Είναι μια ομάδα στην Αμαλιάδα και θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού. Επειδή ο αδερφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδα τους και να ασχολείται με τέτοια πράγματα, του επιτέθηκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν», δήλωσε στο “Πρώτο Θέμα” ο αδερφός του τραυματισμένου μαθητή.

Λίγες ώρες μετά το πρωτόγνωρο αιματηρό επεισόδιο μέσα σε σχολείο, ο 16χρονος συνοδευόμενος από τον πατέρα του παραδόθηκε στην Αστυνομία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ανάστατοι γονείς και καθηγητές στην Αμαλιάδα

Το παιδί μεταφέρθηκε κυρίως για προληπτικούς λόγους στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο εκεί μίλησε στους γιατρούς για το περιστατικό. Οι γονείς των μαθητών στο λύκειο της Αμαλιάδας είναι αναστατωμένοι, ενώ ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι αναμένεται να πάνε στο σχολείο προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά και να τους μιλήσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ