Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πώς ψήφισαν και τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί, πρώην πρωθυπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πώς ψήφισαν και τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί, πρώην πρωθυπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με ευχές και χαμόγελα οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στην κάλπη για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων έστειλαν μήνυμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

“Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα, είναι η ημέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματα στο 649ο εκλογικό τμήμα της Αθήνας. «Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας, στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφασίζουν για τη ζωή τους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να επισημάνει: «οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Συνεπώς η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή, η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι, συνοδευόμενος από το γιό του, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από φίλους της παράταξης. Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε λακωνικά, «Είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει μια διαφορετική μέρα για τον τόπο μας».

«Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από το 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

Στο Χαϊδάρι ψήφισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια για να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Στο 2o δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου άσκησε πριν από λίγο το εκλογικό του δικαίωμα ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης αναφέροντας ότι «η Δημοκρατία ανήκει μόνο σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν».

«Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ιδίων των ψηφοφόρων, παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, από το 386ο Εκλογικό Τμήμα, στα Σεπόλια, όπου άσκησε πρώτος το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, οι κάλπες άνοιξαν, «μόνο που αυτές αναμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα». Όπως σημείωσε, το πρόσφατο παράδειγμα της «μνημονιακής νύκτας, μάς έχει δώσει ακριβώς το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύσουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά καλύτερο άλλο δε υπάρχει. Έτσι μετά τον Αύγουστο που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλοι και όλες σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν» τόνισε.

Στο 364ο εκλογικό τμήμα, στον Αγιο Ελευθέριο, ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Έξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής έκανε χειραψίες με πολίτες που εκείνη την ώρα πήγαιναν να ψηφίσουν, φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν, ευχήθηκε ” καλή δύναμη” στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση.

Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Ενωμένοι από αύριο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Το χαμόγελο επιστρέφει» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο 26ο δημοτικό σχολείο Πάτρας στις 11:00 το πρωί. Αμέσως μετά δήλωσε ότι «ψηφίζουμε για να τιμήσουμε την δημοκρατική παράδοση της Αχαΐας, να τιμήσουμε αγώνες για τη Δημοκρατία γενεών, ψηφίζουμε για την ελπίδα, για όσους δεν θέλουν να δούνε την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης, αλλά ούτε και μια χώρα όπου η αριστερά έχει συγκατοικήσει με την συντήρηση ή έχει και συντηρητικές πρακτικές όπως αποδείχθηκε». Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ψηφίζουμε για την δύναμη της αλλαγής, αυτό που χρειάζεται η χώρα. Μια δύναμη που όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε και που είναι πολύ σημαντικό για τον μέλλον, το αύριο της Ελλάδας. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η ψήφος, είναι ψήφος αλλαγής».

πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ