Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ρένα Δούρου αποκλειστικά στο dikastiko.gr: “Χρέος μας η αποτροπή μιας νέας τραγωδίας”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρένα Δούρου αποκλειστικά στο dikastiko.gr: “Χρέος μας η αποτροπή μιας νέας τραγωδίας”

Αποχαιρετώντας το 2018, μία χρονιά που αναμφίβολα “δοκίμασε” τη χώρα μας η οποία το περασμένο καλοκαίρι “μέτρησε” πολλές ανθρώπινες απώλειες στην Ανατολική Αττική, κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η σκέψη όλων γυρνά και ξαναγυρνά στους ανθρώπους, που άλλοι έχασαν μέλη της οικογένειάς τους, και άλλοι, το βιος τους, από την πύρινη λαίλαπα.

Με σεβασμό στον πόνο των κατοίκων που επλήγησαν από την πυρκαγιά, και κυρίως στο πένθος τους για τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών, το dikastiko gr ζήτησε από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου,, να κάνει μία ευχή για το 2019 που έρχεται.

Η κ. Δούρου αφού τονίζει πως «καμία ευχή δεν μπορεί να απαλύνει την Απώλεια» υπογραμμίζει το χρέος της για την αποτροπή μίας νέας τραγωδίας.

“Το 2018 στάθηκε μια χρονιά πρωτοφανούς δοκιμασίας για την χώρα μας και πιο συγκεκριμένα για τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στην Ανατολική Αττική που θρήνησαν δεκάδες θύματα. Μια χρονιά που σίγουρα ουδέποτε θα σβήσει από τη μνήμη και τις καρδιές μας.

Γιατί καμία ευχή, συμβατική ή αντισυμβατική, δεν μπορεί να ξαναφέρει πίσω αγαπημένους. Καμία ευχή για «καλή χρονιά» δεν μπορεί να απαλύνει την Απώλεια. Δεν μπορεί να φέρει πίσω τους αγαπημένους. Καμία ευχή δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα «όπως πριν». Καμία ευχή δεν απαλαίνει τον πόνο.

Το πένθος. Το οποίο ήταν και είναι πάντα υπόθεση προσωπική. Υπόθεση διαρκείας. Και σιωπής. Και ίσως ο μόνος φόρος τιμής που μπορεί να είναι αντάξιος του μεγέθους της Απώλειας, να είναι το χρέος διαφύλαξης της Μνήμης τους. Το χρέος μας να αποτρέψουμε μια νέα τραγωδία. Το ελάχιστο. Το απαραίτητο. Για όλους”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ