Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ρωσική εμπλοκή στις εξεγέρσεις των «Κίτρινων γιλέκων»; (video από το πλιάτσικο σε κατάστημα της Apple στο Μπορντό)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρωσική εμπλοκή στις εξεγέρσεις των «Κίτρινων γιλέκων»; (video από το πλιάτσικο σε κατάστημα της Apple στο Μπορντό)

«Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζει το Παρίσι λόγω των διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 120.000 άτομα

Το χάος και οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας κυριάρχησαν και την χθεσινή ημέρα ενώ έγιναν χιλιάδες προσαγωγές και υπήρξαν δεκάδες τραυματίες.

«Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, ενώ 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, αριθμοί που θα αυξηθούν», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μόνο στο Παρίσι, έγινα 920 προσαγωγές. Από αυτές οι 619 μετατράπηκαν σε προσωρινή κράτηση. Παράλληλα οι διαδηλώσεις μετρούν 118 τραυματίες διαδηλωτές και 17 τραυματίες αστυνομικούς.

Οι αρχές από την πλευρά τους εξετάζουν πληροφορίες για ρωσική εμπλοκή στις διαδηλώσεις αλλά και στην υποκίνηση των εξεγέρσεων μέσω ψεύτικων λογαριασμών στο διαδίκτυο

Ανυπολόγιστες οι ζημιές 

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, εξέφρασε τη λύπη της για «τις σκηνές χάους» στην πρωτεύουσα και τις «ανυπολόγιστες ζημιές» για την οικονομία και την εικόνα της πόλης, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν στη διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων.

«Στο πλευρό των γυναικών και των ανδρών του Παρισιού που βίωσαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σκηνές χάους» έγραψε η Ινταλγκό σε ένα tweet: «Δεκάδες εμπορικά καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο ταραξιών σε πολλές συνοικίες. Άλλη μια φορά… Είναι λυπηρό».

Πλιάτσικο στην Apple του Μπορντό

Κατά τ5η διάρκεια των επεισοδίων στην πόλη Μπορωτό μια ομάδα κουκουλοφόρων επιδόθηκε σε πλιάτσικο του καταστήματος της Apple, με τις εικόνες να τους δείχνουν να έχουν εισβάλει στο κατάστημα του τεχνολογικού “κολοσσού” και να παίρνουν ό, τι μπορούν από τις πανάκριβες ηλεκτρονικές συσκευές της Apple…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ