Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σάλος από την αποφυλάκιση του «Δράκου του Κάβου»: Μετανιωμένος ο κατά συρροή βιαστής της Κέρκυρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάλος από την αποφυλάκιση του «Δράκου του Κάβου»: Μετανιωμένος ο κατά συρροή βιαστής της Κέρκυρας

Eρωτευμένος και μετανιωμένος εμφανίζεται ο κατά συρροή βιαστής της Κέρκυρας ο οποίος έχει γίνει πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα, καθώς όπως γράφουν αφήνεται ελεύθερος 43 χρόνια νωρίτερα. Διεθνείς αντιδράσεις για τον «Δράκο του Κάβου» που αποφυλακίστηκε 43 χρόνια νωρίτερα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο o βιαστής της Κέρκυρας αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση ευνοϊκών ορών, ενώ μάλιστα σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα εμφανίζεται μετανιωμένος για τους βιασμούς εις βάρος 6 Βρετανίδων το 2012 και …ερωτευμένος.

«Έχω συναντήσει ένα κορίτσι και μόνο αυτή σκέφτομαι τώρα. Δεν επιτρέπεται να φύγω από την Κέρκυρα αλλά με αφήνουν να τη δω στους Παξούς. Λυπάμαι για τους βιασμούς θα έκανα τα πάντα να μην είχαν γίνει. Τώρα ο εγκέφαλός μου έχει καθαρίσει».

Μαρτυρίες- σοκ των θυμάτων

Ο βιαστής της Κέρκυρας είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια φυλάκιση, τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε βιαστή. Στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει για να καλύψει τις ανάγκες του. Η περιγραφή μιας κοπέλας που έζησε τότε τον εφιάλτη σοκάρει:

«Μιλούσε ευγενικά, ήρεμα και μετά με βίασε. Το έκανε έξι φορές. Μου έλεγε σε σπαστά Αγγλικά: “Έλα δεν είναι τρομερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος. Αν δεν αντισταθείς, θα είναι καλύτερα”. Πίστευα ότι θα με σκοτώσει για να ξεφορτωθεί τις αποδείξεις».

Αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Σημειώνεται πως το «τέρας του Κάβου» είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών. Και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος. Τα επόμενα θύματα του έφθασαν τον αριθμό 9. Τώρα όπως είπε ο ίδιος αποφυλακίστηκε με νομό της προηγούμενης κυβέρνησης εννοώντας τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Τα θύματα του βιαστή δηλώνουν στα βρετανικά μέσα εξοργισμένα με την αποφυλάκιση του, ενώ μάλιστα απορούν για το πώς είναι δυνατόν να έχει αποφυλακιστεί και μην το έχουν πει κάπου; Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει»

Ο βιαστής έμεινε στη φυλακή για τους 6 βιασμούς εννιά χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ