Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σάλος με τη σακούλα του Jumbo και το γραμματόσημο του Χίτλερ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάλος με τη σακούλα του Jumbo και το γραμματόσημο του Χίτλερ

Ποταμό αντιδράσεων, αλλά και πολύ «κράξιμο» στο διαδίκτυο, προκάλεσε η χάρτινη τσάντα δώρου που πουλούσαν τα πολυκαταστήματα Jumbo, με θέμα μία καρτ ποστάλ η οποία ήταν σφραγισμένη από τα ταχυδρομεία της ναζιστικής Γερμανίας και είχε ως γραμματόσημο το προφίλ του Αδόλφου Χίτλερ!

Κάποιοι παρατηρητικοί πελάτες που κοίταξαν προσεκτικά την απεικόνιση, είδαν έκπληκτοι ότι η ρετρό καρτ ποστάλ της χάρτινης τσάντας που βρέθηκε στα ράφια της πολυσύχναστης αλυσίδας και είχε θέμα το Λονδίνο με το εμφατικό Μπιγκ Μπεν και το χαρακτηριστικό κόκκινο λεωφορείο, ήταν… copy paste από την εποχή του Γ’ Ράιχ! Στην θέση όπου ήταν τα χερούλια από σχοινί, φαινόταν καθαρά η ταχυδρομική σφραγίδα με τον ναζιστικό αετό που κρατά στα νύχια του τη σβάστικα, ενώ στο γραμματόσημο φιγουράριζε ο Χίτλερ.

Στο διαδίκτυο έγινε κυριολεκτικά χαμός από καταγγελίες και σχόλια κατακραυγής, που έφτασαν μέχρι την διοίκηση της εταιρείας, η οποία φαίνεται πως δεν είχε αντιληφθεί τι πουλούσε! Έτσι, μετά το σάλο, η γνωστή αλυσίδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι αποσύρει τις τσάντες για να τις καταστρέψει:

«Η συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί», ανέφερε η ανακοίνωση του Jumbo.

Είναι, βέβαια, αξιοπερίεργο ότι η τσάντα επωλείτο εδώ και καιρό, χωρίς να προσέξουν το ναζιστικό θέμα οι υπεύθυνοι για την προμήθειά της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ