Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σάλος στη Γαλλία για τον σπάταλο (με κρατικό χρήμα) Υπουργό!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάλος στη Γαλλία για τον σπάταλο (με κρατικό χρήμα) Υπουργό!

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με τον υπουργό Περιβάλλοντος Φρανσουά ντε Ρουζί, ο οποίος είναι bon viveur  και γενναιόδωρος, όμως με κρατικό χρήμα!

Στις αρχές της εβδομάδας, ο ιστότοπος «Mediapart» είχε αποκαλύψει ότι ο ντε Ρουζί και η σύζυγός του παρέθεσαν 12 πολυτελή δείπνα, κυρίως σε φίλους τους, στην επίσημη κατοικία του προέδρου του κοινοβουλίου στο κεντρικό Παρίσι από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. κατηγορούν τον 45χρονο Γάλλο υπουργό για σπατάλη, ο ίδιος όμως, απαντά πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθεί και ότι «θα επιστρέψει  τα χρήματα από τις τυχόν καταχρηστικές δαπάνες που έκανε», για να παραθέτει πολυτελή δείπνα με αστακούς και ακριβά κρασιά όταν ήταν πρόεδρος του κοινοβουλίου (2017- 2018).

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, o Γάλλος υπουργός εξέφρασε την οργή του για τα όσα του προσάπτουν, επισημαίνοντας ότι έχει πέσει θύμα «των ανθρώπων που θέλουν να τον εκδικηθούν λόγω της δέσμευσής του να υπάρξει διαφάνεια στο γαλλικό κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια, όμως, φαίνεται πως το ξανασκέφτηκε και προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για το γεγονός ότι ένας πρόεδρος κοινοβουλίου ή ένας υπουργός θα πρέπει να είναι σε θέση να οργανώνει ανεπίσημες συναντήσεις κατά τη διάρκεια δείπνων με επικεφαλής επιχειρήσεων, προσωπικότητες του πολιτισμού και πρυτάνεις πανεπιστημίων».

Οι Γάλλοι φορολογούμενοι, πάντως, είναι οργισμένοι, καθώς πλήρωσαν 63.000 ευρώ για την ανακαίνιση του διαμερίσματος που παρείχε στον ντε Ρουζί η κυβέρνηση, στη λεωφόρο Σεν-Ζερμέν, πάνω στις όχθες του Σηκουάνα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ τονίζεται ότι θα διεξαχθεί έρευνα και αν διαπιστωθεί κακοδιαχείριση, τα ποσά θα επιστραφούν στα κρατικά ταμεία έστω και αν παρείχε στήριξη στον Γάλλο υπουργό, λέγοντας ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ