Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Σαφάρι» των ελεγκτών για πάταξη της μαύρης εργασίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Σαφάρι» των ελεγκτών για πάταξη της μαύρης εργασίας

«Σαφάρι» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με στόχο να παταχθεί η μαύρη εργασία. Οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τους 18.000, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «τα κλιμάκια των ελεγκτών, αξιοποιώντας πλήρως τις πληροφορίες που παρέχει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου “Εργάνη”, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και περιοχές με αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά και όχι τυφλά ή σε συνεπείς επιχειρήσεις, όπως συνηθιζόταν».

Μέχρι σήμερα, οκτώ μέρες μετά την πρώτη υπουργική εντολή για καθολικούς ελέγχους, έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.120 στοχευμένοι έλεγχοι. Κύριος στόχος του υπουργείου η περιφρούρηση της αγοράς εργασίας από καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των εσόδων στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι έλεγχοι των ελεγκτικών σωμάτων του υπουργείου Εργασίας για τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας θα ενταθούν με έμφαση στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αταλάντευτα και με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους στην αγορά εργασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τους συνεπείς εργοδότες, αλλά και να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα των κρατικών ταμείων απέναντι στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαποφυγή.

Τα αποτελέσματα, μέχρι τώρα, είναι αισιόδοξα και οι έλεγχοι που διενεργούνται σε όλη τη χώρα, αποδίδουν καρπούς. Χρειαζόταν πολιτική βούληση, σχέδιο, προγραμματισμό και ειδική στόχευση, για τον έλεγχο της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

Εμπιστευόμαστε το έργο των ελεγκτών και των δύο σωμάτων του υπουργείου, στηρίζουμε την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζονται.

Θα συνδράμουμε σε αυτή με κάθε τρόπο, ξεκινώντας με τη θεσμική θωράκιση τους ρόλου τους, ενώ θα διευκολύνουμε το δύσκολο ελεγκτικό τους έργο με τον προγραμματισμένο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ