Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σαφάρι των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ και σε οδηγούς ταξί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σαφάρι των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ και σε οδηγούς ταξί

Αναστατώθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες του Βόλου από το «σαφάρι» που εξαπέλυσε το ΣΔΟΕ στους δρόμους της πόλης, αφού οι έφοδοι περιλάμβαναν ακόμα και οδηγούς ταξί και μάλιστα σε ώρα εργασίας!

Το κλιμάκιο εφοριακών από την Αθήνα έμπαινε σε μαγαζιά για τους απαραίτητους ελέγχους, αλλά σταματούσε και επαγγελματίες οδηγούς για να διαπιστώσουν αν κόβουν αποδείξεις και αν αποφεύγουν την καταβολή του ΦΠΑ.

Τον ρώτησαν αν είχε πάρει απόδειξη

Πριν λίγες ημέρες, τρεις άντρες του ΣΔΟΕ βγήκαν… φορτσάτοι από μία επιχείρηση στο κέντρο του Βόλου όπου είχαν κάνει τον απαραίτητο έλεγχο και αμέσως πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, όπου ένας πελάτης μόλις έβγαινε από ταξί. Αμέσως τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν είχε πάρει απόδειξη του κομίστρου για τη διαδρομή, για να πάρουν αρνητική απάντηση. Έτσι, δίχως δεύτερη κουβέντα έβγαλαν το μπλοκάκι για τις παραβάσεις και «έκοψαν» πρόστιμο ύψους 250 ευρώ στον ταξιτζή, ο οποίος λίγο έλειψε να πάθει εγκεφαλικό όταν είδε το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει.

Έλεγχοι έγιναν και σε άλλα ταξί, αφού η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει δώσει εντολή να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι και στον κλάδο των μεταφορών, πέρα από τους ελέγχους στις επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών.

Εξειδικευμένοι στόχοι για παραβάσεις

Σύμφωνα με τον «ταχυδρόμο», οι εφοριακοί  παρέμειναν στη θεσσαλική πόλη ως τη Δευτέρα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές με εξειδικευμένους στόχους για παραβάσεις που επισείουν υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και αναστολή λειτουργίας σε επιχειρήσεις όπου θα εντοπιστεί φοροδιαφυγή.

Δύσκολη θα είναι η κατάσταση για όλους τους επαγγελματίες που θα εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, αφού έχει δοθεί οδηγία από την ΑΑΔΕ να περνούν άπαντες από επιτήρηση και να γίνεται έλεγχος και για τους τζίρους που δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών, είναι εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, καταλύματα και ελεύθεροι επαγγελματίες, που είναι πιο εύκολο να φοροδιαφεύγουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ