Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε δίκη ο αντιδήμαρχος Ρόδου για την παράνομη χωματερή στην Παστίδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε δίκη ο αντιδήμαρχος Ρόδου για την παράνομη χωματερή στην Παστίδα

Η παράνομη χωματερή με εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών στην περιοχή της Παστίδας, το χωριό που χαρακτηριζόταν επί Ιταλοκρατίας ως «Μικρό Παρίσι», φέρνει κατηγορούμενο τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας της Ρόδου, Μιχάλη Παλαιολόγο για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η χωματερή, η οποία εκτείνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα δασώδους και βραχώδης περιοχής, στην περιοχή  Άγιος Λουκάς, λίγα μέτρα από το μοναστήρι της Παναγιάς της Καθολικής, αποτελεί εδώ και χρόνια για τους κατοίκους της Παστίδας εστία δυσοσμίας και ρύπανσης αλλά και σοβαρό κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για την υπόθεση αυτή μάλιστα διατάχθηκε έρευνα τον Απρίλιο του 2006, μετά τη σχετική αναφορά κοινοτικού συμβούλου ο οποίος κατήγγειλε ότι παρά τις εκκλήσεις του στο Δήμο, δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

Αντίθετα, όπως αναφέρει η «δημοκρατική», καθημερινά, μεταβαίνουν στην περιοχή που εξακολουθεί να παραμένει αφύλακτη, δεκάδες φορτηγά μεταφέρουν απορρίμματα, μετατρέποντας το σημείο σε μία διαχρονική «τοξική» βόμβα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κοινοτικό σύμβουλο που έκανε τη σχετική καταγγελία, κατά μήκος του ΧΑΔΑ περνούν τα υπόγεια ρυάκια που τροφοδοτούν με νερό την περιοχή.

Ως μόνος αρμόδιος τελικά, παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας στις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ