Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σε ισχύ από σήμερα οι αλλαγές στους ελέγχους στα αεροδρόμια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε ισχύ από σήμερα οι αλλαγές στους ελέγχους στα αεροδρόμια

Σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, 8 Απριλίου, οι αλλαγές στους ελέγχους στα αεροδρόμια.

Ειδικότερα, σε ισχύ τίθεται από σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, για τις αλλαγές στη διαδικασία των ελέγχων στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, οι έλεγχοι των διαβατηρίων και οι έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων, θα πραγματοποιούνται από εδώ και πέρα με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν σε χώρες εκτός Σένγκεν, θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, τον οποίο αξίζει ν’ αναφερθεί θα πραγματοποιεί πλέον η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια, αλλά και να προλαβαίνουν την προσέλευσή τους στην πύλη αναχώρησης της πτήσης τους.

Συνιστάται απ’ τις αρμόδιες αρχές, η χρήση του διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, για την πιο γρήγορη διαδικασία ελέγχου.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ΕΛΑΣ έχει ήδη ενισχύσει το δυναμικό της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη στιγμή που και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις για την αποφυγή των «ουρών» και την ταλαιπωρία των επιβατών.

Τέλος, ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν αφορά τις πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και τις χώρες εντός Σένγκεν.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ