Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σταμάτησε ο Τραμπ την επίθεση στο Ιράν και τους «επιβάλλει» να κάτσουν στο τραπέζι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σταμάτησε ο Τραμπ την επίθεση στο Ιράν και τους «επιβάλλει» να κάτσουν στο τραπέζι

Τελεσίγραφο έστειλε στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας για άμεση επίθεση εκτός εάν προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των New York Times, στο οποίο αναφέρεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποφασίσει να βομβαρδίσει στόχους στο Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά την τελευταία στιγμή και, παρά την κινητοποίηση μεγάλων αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων, άλλαξε απόφαση!

Ιρανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, υποστήριξαν πως η χώρα τους δέχθηκε μήνυμα μέσω του Ομάν (σ.σ. στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή) από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μήνυμα του Τραμπ προειδοποιούσε για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν!

Μας έδωσε λίγη ώρα…

Η επικοινωνία έγινε μετά το δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο βομβαρδισμός στόχων του Ιράν θα γινόταν ως αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

«Στο μήνυμά του ο Τραμπ είπε πως ήταν αντίθετος με πόλεμο με το Ιράν και ήθελε να συζητήσει με την Τεχεράνη για διάφορα ζητήματα. Μας έδωσε λίγη ώρα για να δώσουμε την απάντησή μας, αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν πως ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θα αποφάσιζε για αυτό το θέμα», είπε στο Reuters Ιρανός αξιωματούχος.

Δεύτερος Ιρανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι «κάναμε σαφές ότι ο ηγέτης (Χαμενεΐ) είναι αντίθετος με οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά το μήνυμα επρόκειτο να του μεταβιβαστεί για να αποφασίσει. Ωστόσο, είπαμε στον αξιωματούχο του Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν θα είχε συνέπειες στην περιοχή και διεθνώς».

Το δημοσίευμα, πάντως, δεν διαψεύστηκε ούτε από τον Λευκό Οίκο ούτε από το Πεντάγωνο, που, όπως έγραψαν οι New York Times, αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αλλά και δεν ζήτησαν την ανάκληση του άρθρου, για να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ