Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σταυρούλα Δημητρίου: Η δικαστής–συγγραφέας πρέσβειρα της Ελλάδας στην 23η διεθνή έκθεση βιβλίου στο Αλγέρι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σταυρούλα Δημητρίου: Η δικαστής–συγγραφέας πρέσβειρα της Ελλάδας στην 23η διεθνή έκθεση βιβλίου στο Αλγέρι.

Για 10η φορά διοργανώνεται στο Αλγέρι στις 3 Νοεμβρίου 2018 η συνάντηση των Βορειοαφρικανών συγγραφέων με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους στα πλαίσια της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στο Αλγέρι, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Προέδρου Δημοκρατίας της Αλγερίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Ελλάδα για φέτος θα εκπροσωπήσει η δικαστής-συγγραφέας Σταυρούλα Δημητρίου.

Στη συνάντηση αυτή συγγραφείς από την Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία κ.α.) θα συναντηθούν και θα αναζητήσουν κοινούς τόπους του ‘’livre ensemple’’(το βιβλίο μαζί) κατά το ‘’vivre ensemple’’(να ζούμε μαζί), που είναι και το σύνθημα της πολιτισμικής μέθεξης της 23ης Διεθνούς Έκθεσης.

Η Διεθνής αυτή Έκθεση διοργανώνεται από τον SILA (Salon du Livre d’Alger) και συμμετέχουν 1000 εκδοτικοί οίκοι, εκ των οποίων 276 αλγερινοί, έχει δε 1,5 εκατ. επισκέπτες, επί το πλείστον Αλγερινούς.

Η Αλγερία , ως ‘’μυθικός τόπος’’ και γενέθλιος τόπος πολλών διανοουμένων (Καμύ, Μπάρτ, Ντερριντά), έχει τόσα να μας εξιστορήσει από την εποχή της Αλγερινής επανάστασης, σε κάθε επίπεδο της Τέχνης, κυρίως στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο ( να θυμηθούμε το κινηματογραφικό έργο ‘’Ζ’’ του βιβλίου του Β. Βασιλικού ήταν Aλγερινογαλλικής παραγωγής).

Εξαιρετικά τιμητική για φέτος είναι η διάκριση της Ελλάδας. Οι διοργανωτές της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου έχουν προγραμματίσει για τις 31 Οκτωβρίου 2018 ειδική παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Σταυρούλας Δημητρίου ‘’Η ψυχή του καθρέφτη’’ εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην γαλλική του έκδοση με τίτλο “L’AME DU MIROIR” σε μετάφραση Μισέλ Βόλκοβιτς, εκδόσεις του γαλλικού εκδοτικού οίκου ‘’publie.net’’ . To βιβλίο επανακυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις μας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αλγερία. Σε προηγούμενες συμμετοχές της Ελλάδας στην ίδια διεθνή συνάντηση , την Ελλάδα είχαν εκπροσωπήσει οι συγγραφείς Πέτρος Μάρκαρης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Αλεξάκης και Κώστας Καλφόπουλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ