Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στα… τάρταρα η «ανταγωνιστική» Ελλάδα – Συνεχίζεται η πτωτική πορεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα… τάρταρα η «ανταγωνιστική» Ελλάδα – Συνεχίζεται η πτωτική πορεία

Την καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων στον τομέα της ανταγωνιστικότητας συνεχίζει, η Ελλάδα, καθώς, για το 2019, η χώρα μας κατατάσσεται 58η μεταξύ 63 κρατών στη διεθνή κατάταξη. Έτσι, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΙMD World Competitiveness Center, η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο τον ευρωπαϊκών χωρών σε αυτό τον τομέα, πάνω μόνο από την Κροατία, ενώ κράτη, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, βρίσκονται αρκετά ψηλότερα.

To IMD World Competitiveness Center αξιολογεί την ανταγωνιστικότητα των κρατών με βάση 340 επιμέρους δείκτες όπως: η ανεργία, το ΑΕΠ, οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία και την εκπαίδευση, αλλά και με στοιχεία αξιολόγησης για παραμέτρους, όπως η κοινωνική συνοχή και η διαφθορά. Οι δείκτες αυτοί αρθρώνονται γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες: οικονομικές επιδόσεις, υποδομές, αποδοτικότητα της κυβέρνησης και επιχειρηματική απόδοση.

Κορυφαία η Σιγκαπούρη

Στην κορυφή της λίστας των πιο ανταγωνιστικών χωρών του πλανήτη για το 2019, βρίσκεται η Σιγκαπούρη, δεύτερο κατατάσσεται το Χονγκ Κονγκ, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Από τις ευρωπαϊκές χώρες στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται: η Ελβετία που κατέκτησε την τέταρτη θέση, η Ολλανδία την έκτη, η Ιρλανδία την έβδομη θέση, η Δανία την όγδοη και η Σουηδία την ένατη.

Όσον αφορά τις λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες, στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, μια θέση πιο πάνω η Μογγολία, ενώ η Αργεντινή κατατάσσεται τρίτη από το τέλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ