Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στα «χαρτιά» μένει η κατάσχεση της βίλας Ανθόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα «χαρτιά» μένει η κατάσχεση της βίλας Ανθόπουλου

Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα είναι, όπως φαίνεται, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατάσχεση της βίλας του υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ιω. Ανθόπουλου, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ήδη το ακίνητο στη Βούλα, που αποτέλεσε και αντικείμενο της δίκης αφού -κατά την ετυμηγορία- κατασκευάστηκε με χρήματα που προήλθαν από τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχει εγγραφεί για να πλειστηριαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Όπως αναφέρει το news247.gr, το ακίνητο έχει πάνω του συνολικά οκτώ προσημειώσεις, υποθήκες και αναγκαστικές εκτελέσεις, από τράπεζες και το ελληνικό Δημόσιο, πράγμα που καθιστά σχεδόν αδύνατο να εκτελεστεί και η κατάσχεση που διέταξε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Το ακίνητο βρίσκεται στο Πανόραμα Βούλας, και αποτελείται από ένα οικόπεδο έκτασης 372 τμ και μίας διώροφης οικίας. Σύμφωνα με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, κατασκευάστηκε με «τοκογλυφικό αντάλλαγμα», που λάμβανε ο Ιω. Ανθόπουλος από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ανθόπουλος εμφανίζεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην Οδέττη Πετρίδη και μεσολάβησε σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Έτσι, η εταιρεία καπνού της τελευταίας φέρεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% ήταν «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για το Γ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο διέταξε και την κατάσχεση της περιουσίας του πρώην υφυπουργού μέχρι το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του επίμαχου ακινήτου. Ωστόσο, φαίνεται πως προηγείται ο πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαιτήσεως της επισπεύδουσας, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς και εκτίμησης της αξίας του έχει οριστεί στα 787.000 ευρω.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πλειστηριασμού, το ακίνητο μεταξύ άλλων προσημειώσεις συνολικού ύψους περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ υπέρ τραπεζών και του Δημοσίου, υποθήκη για 200.000 ευρώ υπερ της ΔΟΥ Γλυφάδας και αναγκαστικές εκτελέσεις για 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ