Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην Ελβετία αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην Ελβετία αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis

Οι Γιώργος Πάλλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Παπαδόπουλος, διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Γιώργος Χονδρός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και του Δ.Σ. της «Αλληλεγγύης για Όλους», επισκέφθηκαν Βασιλεία και Βέρνη προσκεκλημένοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελβετίας, του «Μultiwatch», ΜΚΟ που παρακολουθεί και ερευνά τις πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών στην Ελβετία, και της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για την Ελλάδα».

Στο επίκεντρο οι υπερκοστολογήσεις

Σύμφωνα με το left.gr, στις συναντήσεις, κύριο θέμα συζήτησης ήταν το σκάνδαλο της Novartis, δεδομένου ότι στην Ελβετία είναι η έδρα της μητρικής εταιρείας, για την οποία διεξάγει έρευνα η ελβετική τηλεόραση. Η τελευταία, έχει επισκεφθεί 2 φορές τη χώρα μας και αναμένεται να επανέλθει στην Ελλάδα, δεδομένου ότι παρακολουθεί στενά τη «δράση» της Novartis. Για την εν λόγω έρευνα, η αντιπροσωπεία δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η παροχή κάθε βοήθειας ώστε να πέσει φως στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ελβετική φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να υπερισχύει των ανταγωνιστών της.

Όπως αναφέρει το left.gr, οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ, παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της Υγείας, φαίνεται να έχουν κοστίσει στη χώρα μας συνολικά περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 1997-2014, όπως αναφέρει και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Πρόκειται, άλλωστε, για την εταιρεία που έχει δρομολογήσει πάνω από 2.000 απολύσεις το προσεχές διάστημα στην Ελβετία, ώστε να πετύχει το στόχο της για αύξηση των κερδών της στο 35% από 32% που είναι σήμερα, την ώρα που ο μέσος όρος κερδοφορίας των εταιρειών στη χώρα δεν ξεπερνάει το 7%! Για τον λόγο αυτό, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ελβετίας, η «UNIA», όπως ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίσει μεγάλη διαδήλωση στη Βασιλεία, το επόμενο Σάββατο 24/11.

Πηγή: left.gr,protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ