Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή το πρώην «πρωτοπαλίκαρο» του Εμανουέλ Μακρόν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή το πρώην «πρωτοπαλίκαρο» του Εμανουέλ Μακρόν

Το άλλοτε «πρωτοπαλίκαρο» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, πέρασε την Τετάρτη, την πρώτη του νύχτα στη φυλακή, καθώς τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, για παραβίαση των όρων της εγγύησής του.

Eίχε προηγηθεί η αποκάλυψη, στις 31 Ιανουαρίου, από το γαλλικό ειδησεογραφικό site Mediapart, των κρυφών συνομιλιών μεταξύ του Μπεναλά και του Βενσάντ Κρας, του αστυνομικού που ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια των γεγονότων της περσινής Πρωτομαγιάς, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο είχε απαγορεύσει οι δύο κατηγορούμενοι να έλθουν σε οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ τους.

Την υπόθεση, σύμφωνα με τη γαλλική «Le Point» περιπλέκει και η αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής ασφαλείας του πρωθυπουργού, καθώς φήμες αναφέρουν ότι μπορεί να είχε σχέση με τις ηχογραφήσεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η γαλλική δίωξη οικονομικού εγκλήματος ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου έρευνα γύρω από μία σύμβαση που φέρεται να υπεγράφη μεταξύ του Κρας και ενός ρώσου ολιγάρχη, καθώς σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν σοβαρές υποψίες διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Μακρόν βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολιτικής θύελλας το περασμένο καλοκαίρι, αφού κάμερα τον κατέγραψε να επιτίθεται και να ξυλοκοπά διαδηλωτές στο Παρίσι την Πρωτομαγιά του 2018.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ