Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στις 3 Ιουλίου 2019 θα εκδοθεί τελικά η απόφαση στη δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 3 Ιουλίου 2019 θα εκδοθεί τελικά η απόφαση στη δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου

Στις 3 Ιουλίου 2019 θα πέσει τελικά η «αυλαία» της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από επτά ολόκληρα χρόνια.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα προσβλέπει ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος

Η απόφαση του Μικτού  Ορκωτού  Εφετείου  της Αθήνας  παρότι επρόκειτο να εκδοθεί σήμερα, τελικά ανακοινωθεί στις 3 Ιουλίου, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 73χρονου βασικού κατηγορουμένου ο οποίος προσβλέπει πλέον στην ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση που μπορεί να του προσφέρει ο νέος Ποινικός Κώδικας που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου επικαλέστηκε  αφενός προσωπικό λόγο και αφετέρου ότι επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά για τον εντολέα του με το νέο Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση καταδίκης του.

Η μάχη του 73χρονου για το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Και αυτό γιατί ενώ μέχρι σήμερα,  με τον  υφιστάμενο  Ποινικό  Κώδικα, «επαφίεται»  η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου  σε υποκειμενικά κριτήρια, με τις νέες διατάξεις του, θα αναγνωρίζεται με βάση το αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής». Θα μπορεί δηλ.  όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο «ευπρόσωπα» να ζητεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου» (όπως πλέον αναφέρεται στη διάταξη) και αυτό να του αναγνωρίζεται ακόμη και εάν έχει διαπράξει ένα ελαφρύ πλημμέλημα.

Πρωτοδίκως ισόβια και 20ετής κάθειρξη

Πρωτοδίκως ο 73χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών. Ήταν, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη, ο οικογενειακός φίλος στον οποίο είχε απευθυνθεί η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου για να τη βοηθήσει, μετά την εξαφάνιση του παιδιού της, στις 9 Αυγούστου 2012, χωρίς να μπορεί να φανταστεί πως ο ίδιος βρισκόταν πίσω από την υπόθεση.

Παρά τις εκκλήσεις της μητέρας και των συγγενών του Μάριου να πει έστω και τώρα  που βρίσκεται η σωρός του,  ο 73χρονος εξακολουθεί να κρατά κλειστό το στόμα του και υποστηρίζει πως ο 26χρονος ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ