Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στον αέρα η δικογραφία για το “κύκλωμα του χρυσού”! Να αποφυλακιστεί ζητεί ο Ριχάρδος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον αέρα η δικογραφία για το “κύκλωμα του χρυσού”! Να αποφυλακιστεί ζητεί ο Ριχάρδος

Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης υπέβαλλε σήμερα το πρωί δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο 51χρονος Ριχάρδος Μυλωνάς, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης στο αποκαλούμενο κύκλωμα χρυσού.

Στην αίτηση αναφέρει ότι μετά την επιβεβαίωση των τελωνειακών αρχών πως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, δεν υφίσταται και το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Αναλυτικά, αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.”.

 ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ