Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στο Παρίσι εμπειρογνώμονες για να βρουν τα αίτια της πτώσης του Αιθιοπικού Boeing

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο Παρίσι εμπειρογνώμονες για να βρουν τα αίτια της πτώσης του Αιθιοπικού Boeing

Στο Παρίσι έφτασε χθες η ομάδα που διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών η οποία εκτελούσε την πτήση ET302 που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, καθώς στη γαλλική πρωτεύουσα εξετάζονται τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Την ίδια ώρα η Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραδόσεις των αεροπλάνων της 737 MAX, η πτήση των οποίων έχει απαγορευτεί προσωρινά σε όλο τον κόσμο, μετά τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα με αεροπλάνα αυτού του τύπου, το ένα των Αιθιοπικών Αερογραμμών και το άλλο της Lion Air, ωστόσο θα συνεχίσει την παραγωγή τους. Στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας, η επιτροπή ασφάλειας μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει κατά δύο μήνες, την δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την τραγωδία με το αεροπλάνο της Lion Air τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα των New York Times αποκάλυψε πως ο πιλότος του μοιραίου Boeing που συνετρίβη την Κυριακή, αντιμετώπισε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως μετά την απογείωση και ζητούσε με «πανικόβλητη φωνή» να επιστρέψει. «Break, break» (έκφραση που χρησιμοποιείται για να δοθεί προτεραιότητα σε ένα μήνυμα), «αίτημα επιστροφής», έλεγε ο πιλότος στους ελεγκτές, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει δύο άλλες πτήσεις που προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Πάντως την Παρασκευή, σήμανε συναγερμός σε αεροδρόμιο της βόρειας Ρωσίας όταν ένα Boeing 737-800 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης. To αεροσκάφος με 157 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος και προορισμό το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας προσγειώθηκε εκτάκτως στην πόλη Σικτιβκάρ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ