Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νικήτας με τον νομικό του σύμβουλο, Σάκη Κεχαγιόγλου (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νικήτας με τον νομικό του σύμβουλο, Σάκη Κεχαγιόγλου (video)

Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου προσήλθε στις 13 Ιουνίου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ.Βρετανίας Νικήτας για την τέλεση του μικρού Μηνύματος. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Περιχαρής ο Πατριάρχης σου, εν μέσω των ολοθύμως τιμησάντων σε διά της ψήφου αυτών αγίων συνοδικών παρέδρων, σοι αναγγέλλει επισήμως την εκλογήν σου ως ποιμενάρχου της εν Μεγάλη Βρεταννία και Ιρλανδία μεγάλης Επαρχίας του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου”, ανέφερε στην προσφώνησή του, προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ.Βρετανίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και συνέχισε: “Προέβημεν εις τούτο, διότι, σε θεωρούμεν, άγιε αδελφέ, άξιον κατά πάντα διά την θέσιν και την ευθύνην ταύτην. Είσαι άξιος, διότι έχεις ήθος, μόρφωσιν και παιδείαν, γλωσσομάθειαν, ποιμαντορικήν πείραν εκ της εν Ασία δεκαετούς αρχιερατικής διακονίας σου, έχεις τελείαν αφοσίωσιν και ευλάβειαν εις την κοινήν ποτνίαν Μητέρα Εκκλησίαν, και πάντα ταύτα αποτελούν ως τόσα εχέγγυα διά την πλήρη επιτυχίαν του έργου σου εις την νέαν επίζηλον επαρχίαν σου”.

Ο Παναγιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πλούσια ποιμαντική διακονία του νέου Αρχιεπισκόπου στην Ασία και την Αμερική, και επισήμανε ότι τον αναμένουν τώρα οι πολυάριθμοι πιστοί στην γηραιάν Αλβιώνα, ιδιαιτέρως εκείνοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, “άπαντες προσβλέπουν εις τον αφικνούμενον εκείσε νέον πατέρα και ποιμενάρχην των και τον αναμένουν διά να τους στηρίζη, να τους αγιάζη, να τους ευλογή, να τους ομιλή διά το νόημα της ζωής, διά τον αιώνιον προορισμόν των”.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας εμφανώς συγκινημένος διάβασε το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα και ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθώς επίσης την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του.

Δίπλα του είχε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, όπως τον νομικό του σύμβουλο, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος συγκινημένος του ευχήθηκε για την εκλογή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ