Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στρασβούργο:Αιματηρή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά με 3 νεκρούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στρασβούργο:Αιματηρή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά με 3 νεκρούς

Η χθεσινοβραδινή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 12 άλλοι να τραυματιστούν έθεσε για άλλη μια φορά την Γαλλία σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Διαφεύγει ο δράστης

Οι αρχές της Γαλλίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 29χρονου δράστη, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές, και ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυρών με μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κάποια γαλλικά μέσα ενημέρωσης, χθες το πρωί η αστυνομία μετέβη στην οικία του για να τον συλλάβει, ωστόσο αυτός δεν βρισκόταν εκεί. Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι ξεκίνησε έρευνα για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ενίσχυση ασφάλειας

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, προσθέτοντας ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Σύμφωνα με τον Καστανέρ, οι αρχές θα απαγορεύσουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πόλη του Στρασβούργου για να διευκολυνθεί η επιχείρηση των αρχών για τη σύλληψη του δράστη. Όλα τα σχολεία στην πόλη θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά οι γονείς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι εάν το επιθυμούν, πρόσθεσε.

Εγκλωβισμένοι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο

Κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκεται το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο βρίσκονταν ευρωβουλευτές, αλλά και δημοσιογραφικές αποστολές, οι οποίοι παρέμειναν για ώρες εκεί μέχρι να τους δοθεί η άδεια να αποχωρήσουν. Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: politis.com

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ