Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνάντηση Βεσυρόπουλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Βεσυρόπουλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

O Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μετά από αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο αυτής κ. Γεώργιο Ρούσκα, την Αντιπρόεδρο αυτής κα Αικατερίνη Καρακάση και τα μέλη κ.κ. Βασίλειο Αρτόπουλο, Ιωάννη Κόνσουλα, Χρήστο Τερζίδη και τους Αντιπροέδρους του Συλλόγου Αθηνών κα Ελένη Κοντογεώργου και Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Τζίμα.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα σχετικά με την φορολογία του ΕΝΦΙΑ, τις στρεβλώσεις κατά την εφαρμογή του, τα ζητήματα που ανακύπτουν στην έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών καθώς και οι αστοχίες και οι υπερβολές του συστήματος της σχετικής φορολογίας του ΕΝΦΙΑ, ο μεγάλος αριθμός νομικών και πολλών άλλων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ και της χρήσης αυτών από τους Συμβολαιογράφους στα συμβόλαια μεταβιβάσεων καθώς και ο περιορισμός των εμποδίων ως προς τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ο Υφυπουργός άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων και συμφώνησε ότι άμεσα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίλυση πολλών από τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ενόψει δε της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου τον προσεχή Σεπτέμβριο αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις μεταξύ των ανωτέρω φορέων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ