Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει η ΚΟ και το Πολιτικό Οργανωτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεδριάζει η ΚΟ και το Πολιτικό Οργανωτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Οργανωτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά.

Το κύριο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός της εκλογικής τακτικής του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απ όλους να συμβάλλουν σ΄αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια. Παράλληλα, πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ’ όλους.

Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας, παράλληλα, την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να «σταλεί ένα μήνυμα» ενώ είπε ότι καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.

Αιχμηρές δηλώσεις έγιναν και από τον βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ρήξης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες  οι προθέσεις των μελών της ΚΟ είναι να κινηθούν σε ήπιους τόνους με στόχο την εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ και να μην οξύνουν την κατάσταση.

Θα συζητηθούν ακόμη οργανωτικά ζητήματα για την προεκλογική εκστρατεία και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τα ονόματα στελεχών που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ