Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων (ΦΩΤΟ)

Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης υπέγραψαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Στόχος του Μνημονίου είναι η δημιουργία ενός γενικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να επιτευχθεί:

– Η προώθηση του επιστημονικού διαλόγου, ιδιαίτερα στο πεδίο του Ποινικού Δικαίου, της Εγκληματολογίας, της Ανακριτικής, του Ποινικού Οικονομικού Δικαίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία και την απονομή της Δικαιοσύνης.

– Η από κοινού ανάδειξη ενός «κοινού τόπου νομικού διαλόγου» (Ελλάδας – Κύπρου) σε επίπεδο Ποινικού Δικαίου, σε συνδυασμό και με τα νομολογιακά δεδομένα του Ε.Δ.Δ.Α και του Δ.Ε.Ε.

– Η προώθηση και ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο αυτό σε ενωσιακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

– Η από κοινού ανάπτυξη συνεργασιών και με άλλους επιστημονικούς ή ακαδημαϊκούς φορείς ή συναφείς (δημόσιους ή ιδιωτικούς) φορείς στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με κοινά σχέδια δράσης, στο πλαίσιο των οποίων θα επιδιώξουν να υποβάλλουν τα 2 Μέρη σχετικές προτάσεις για συμμετοχή και χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα

– Η προώθηση δράσεων και συνεργιών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, ενδεικτικά και μόνο αναφέροντας τη διενέργεια Ημερίδων ή Συνεδρίων στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ήδη στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ανακοινώθηκε η διενέργεια της πρώτης επιστημονικής εκδήλωσης, που θα  πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα τη Δευτέρα 7.10.2019, με θέμα: «Tο Οικονομικό Έγκλημα στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης και εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, ο Πρόεδρός της κος Βασίλειος Ταουξής.

Την Ένωση εκπροσώπησαν οι:

Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος

Γιάννης Γλύκας, Β’ Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Γκαβελας, Ταμίας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ