Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Νέος ξυλοδαρμός υπαλλήλου από κρατούμενο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Νέος ξυλοδαρμός υπαλλήλου από κρατούμενο

Νεοδιόριστος σωφρονιστικός υπάλληλος ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο από κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, όπως καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα:

«Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας και της ασυδοσίας μέσα στις Φυλακές.

Όπως μας καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα 5/6/2019 στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου ένας νεοδιόριστος συνάδελφος ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο από κρατούμενο Γεωργιανής καταγωγής, χωρίς λόγο και αιτία, την στιγμή που ο κρατούμενος συνοδευόταν στην Γραμματεία του Καταστήματος. Ο συνάδελφος που μόλις έχει διοριστεί με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του διαγωνισμού 6Κ/2018 οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Και αυτό είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία κυριολεκτικά «πετάχτηκαν» οι νέοι συνάδελφοι στις Φυλακές, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς συντονισμό από τους αρμοδίους του Υπουργείου μας, που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να βγάζουν μαζί τους φωτογραφίες και να μοιράζουν χαμόγελα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βίας μέσα στις Φυλακές, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε να τα έχουμε συνηθίσει! Ωστόσο, ο ξυλοδαρμός αυτός έγινε σε νεοδιόριστο συνάδελφο, με λίγες μόνο ημέρες υπηρεσίας και αυξάνει ακόμα περισσότερο το κλίμα κατατρομοκράτησης ιδίως των νέων εργαζομένων.

Οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, τα φτυσίματα κοκ αποτελούν μέρος της εγκατάλειψης των εργαζομένων – και όχι μόνο – στις Ελληνικές Φυλακές, την οποία επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει και αναδείξει, ακόμα και όταν αυτά τα περιστατικά κάποιοι τα αντιμετώπιζαν ως fake news και εμάς τους εργαζόμενους ως παράκεντρα.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε και αυτό το περιστατικό βίας κατά του νέου συναδέλφου μας στο εργασιακό κάτεργο των Ελληνικών Φυλακών και του ευχόμαστε περαστικά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ