Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τζανακόπουλος για την προανακριτική: Θεσμική εκτροπή η εξαίρεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τζανακόπουλος για την προανακριτική: Θεσμική εκτροπή η εξαίρεση

«Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και κληθείς να απαντήσει στο αν κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα παραστούν ο ίδιος και ο Παύλος Πολάκης, είπε πως «θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το σύνταγμα», τονίζοντας ότι, «ο μόνος αρμόδιος για να αλλάξει τη σύσταση της επιτροπής είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας».

Ο Δ. Τζανακόπουλος είπε πως «το ζήτημα είναι ότι έχουμε θεσμική εκτροπή και παρασυνταγματική λογική που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Επιτροπής».

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει συνειδητοποιήσει ότι οδηγείται σε απόλυτο φιάσκο», σημειώνοντας πως «μετά την απόφαση για την Τουλουπάκη είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πολιτικό σκάνδαλο».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «τεράστια ευθύνη της πλειοψηφίας της επιτροπής, αλλά και του ίδιου του Μητσοτάκη» και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «κάνει αντιπερισπασμό».

«Στη Βουλή εκπροσωπείται η ΝΔ, που έχει αρχηγό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, «δεν είναι δυνατό να ‘νίπτει τας χείρας του’ με επιλογές των βουλευτών του στο θέμα της επιτροπής».

Ερωτηθείς αν θα βγουν έξω από την Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να κάνουμε εξαλλοσύνες».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ζήτημα που έχει προκύψει με το μπάρμπεκιου έξω από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά, είπε πως «δεν χωρούν εξυπνάδες σε μία ενέργεια που είναι ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική».

«Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξει την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;», αντιπαρέβαλε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ