Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τι απαντούν για το… σουβλατζίδικο των φυλακών υπ. Δικαιοσύνης και σωφρονιστικοί υπάλληλοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι απαντούν για το… σουβλατζίδικο των φυλακών υπ. Δικαιοσύνης και σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη λειτουργία (και) «σουβλατζίδικου» στις φυλακές Κορυδαλλού, που ήρθαν προχθές στο φως της δημοσιότητας. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ήδη περιγράψει με μελανά χρώματα όσα συμβαίνουν στις ελληνικές φυλακές, όπου έχει καταγραφεί μια κατάσταση ασυδοσίας.

Άλλωστε η μια πλευρά είναι η κατάσταση βίας θύματα της οποίας είναι τόσο σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και κρατούμενοι (με νεκρούς , τραυματίες ) και η άλλη είναι η αίσθηση πλήρους ασυδοσίας με τις αποκαλύψεις για λειτουργία από … «καζίνο» και κρεπερί έως και σουβλατζίδικου.

Τα… Σαββατοκύριακα

Το «μαγαζί» φέρεται να λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο και να εξυπηρετεί μέχρι και 400 άτομα. «Ιδιοκτήτης», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες , φέρεται να είναι ένας κρατούμενος ο οποίος εκτίει την ποινή του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το «μαγαζί» βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της α’ πτέρυγας των φυλακών και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Μάλιστα, επειδή το πελατολόγιο είναι μεγάλο -αφού πλήθος κρατουμένων το επισκέπτεται ο «ιδιοκτήτης»- έχει φροντίσει να κάνει και προσλήψεις άλλων κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίοι πληρώνονται προκειμένου να εργάζονται είτε ως ψήστες είτε ως σερβιτόροι.

Τι λένε οι σωφρονιστικοί και το Υπουργείο

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφεραν πως σε όλες τις φυλακές υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που λειτουργούν ως κουζίνες με τους κρατούμενους να προμηθεύονται πρώτες ύλες από τις φυλακές και να μαγειρεύουν ο ίδιοι. Οτιδήποτε παράνομο ελέγχεται και κατάσχεται, ανέφεραν. Από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάνουν λόγο για «ζούγκλα» στις φυλακές Κορυδαλλού και πως μέσα εκεί, πια, δεν έχει κανένα έλεγχο το κράτος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ