Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τι είχε καταθέσει ο Αρ. Φλώρος κατά του Γ. Αντωνόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι είχε καταθέσει ο Αρ. Φλώρος κατά του Γ. Αντωνόπουλου

Οι καταθέσεις του Αρ.Φλώρου που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, με τις οποίες «έδειξε» τους δικηγόρους Γιώργο Αντωνόπουλο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προφυλάκιση του πρώτου και τη μετέπειτα έκδοση εντάλματος για τους δυο άλλους.

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της Energa καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014, καταθέτοντας την περασμένη άνοιξη ενώπιον του ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, υποστήριξε πως:

Δεν αποφάσισαν μόνοι τους να προβούν στην δολοφονία

«Βεβαιότητα μου είναι, ότι οι τρεις Αλβανοί,  δεν αποφάσισαν μόνοι τους να προβούν στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά ήταν σε πλήρη συνεννόηση και πήραν εντολή, από τους δικηγόρους Αντωνόπουλο, Παναγόπουλο,  Λυκουρέζο, με σκοπό, μέσω της δολοφονίας του Μιχάλη, να με εκφοβίσουν και να καταφέρουν να μου αποσπάσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξεως των 2 εκατομμυρίων. 

Κατά την κρίση μου, είναι επίσης αντιφατικό ότι ενώ το υποτιθέμενο συμφωνηθέν τίμημα για την υποτιθέμενη δολοφονία του Αντωνοπούλου ανάμεσα σε μένα και τους Αλβανούς ήταν 100.000 ευρώ , όπως οι ίδιοι αναφέρουν τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή του πρωτοδικείου Αθηνών, χωρίς την εμπλοκή τρίτων προσώπων, δηλαδή των δικηγόρων, το ποσό αυτό δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να φτάσει τα 2 εκατομμύρια, στην περίπτωση που οι Αλβανοί ενεργούσαν μόνοι τους».

Ο ισχυρισμός αυτός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κυρίων Λυκουρέζου και Παναγόπουλου που απολογήθηκαν κείνες τις μέρες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης του Α. Φλώρου, κατηγορίες που αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος αν και εξέδωσε εντάλματα εις βάρος τους, συμφώνησε με τον εισαγγελέα να αφεθούν τελικώς ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα είχαν προαναγγείλει πως  θα κατατεθεί μήνυση κατά του Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση καθώς ο γνωστός ποινικολόγος θεωρεί αδιανόητο και άκρως συκοφαντικό  αυτό τον ισχυρισμό για το πρόσωπό του. Και όπως είπε στην απολογία του:

«Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου…»

Από την πλευρά του ο Θ. Παναγόπουλος αναφερόμενος κι αυτός στην κατάθεση Φλώρου, σημειώνει ότι:

«Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου»;

Οι καταθέσεις Φλώρου

Συγκεκριμένα, στις δύο καταθέσεις που έδωσε ο Α. Φλώρος στις 29-3-2019 και 5-4-2019, αναφέρει ότι μετά την παραπομπή του σε δίκη με δικαστικό βούλευμα το Μάιο του 2017 για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου , ο τότε δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, του συνέστησε να κάνει μια προσπάθεια επικοινωνίας με τον Αντωνόπουλο, για να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους ο τελευταίος πίστευε στην ενοχή του. Συμφώνησε και  κανονίστηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντωνοπούλου όπου παρόντες ήταν και οι συνήγοροι του, Θεόδωρος Παναγόπουλος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος:

«Στη συνάντηση αυτή, ουσιαστικά έγιναν δύο πράγματα: πρώτον, ζητήθηκε από την πλευρά Αντωνοπούλου, σύσσωμη, μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα και συγκεκριμένα το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για να συμφωνήσουν να παραιτηθούν από πολιτική αγωγή εναντίον μου, να καταθέσει ο Αντωνόπουλος ως μάρτυρας ότι δεν πιστεύει ότι είμαι εγώ ο ηθικός αυτουργός και να δώσουν εντολή στους Αλβανούς συγκατηγορούμενους μου, να άρουν και αυτοί τις καταθέσεις τους.

Και δεύτερον, ο Αντωνόπουλος είπε στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ότι από δω και στο εξής για την υπόθεση αυτή, θέλει να μιλάνε μαζί του (με τον Ζαφειρόπουλο), μόνο οι δικηγόροι του Θεόδωρος Παναγόπουλος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Όταν Ζαφειρόπουλος μου είπε αυτά κατά την επίσκεψή του  στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, τον είχα ήδη ενημερώσει και τηλεφωνικά για τις απειλές που δεχόμουν από Αλβανούς, που με πλησίασαν εκείνη την περίοδο και μου έλεγαν «δώσε τα 5 εκατομμύρια γιατί αλλιώς θα γ…ε την αδερφή σου και θα σε σκοτώσουμε. Μάλιστα ένας απ’ αυτούς αναφέρθηκε και στα δύο ανιψιά μου, γιατί εγώ δεν έχω παιδιά, που είναι παιδιά της αδερφής μου…

Λίγες μέρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν οι Θεόδωρος Παναγόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Μιχάλης και διημείφθησαν τα κάτωθι: Αρχικώς, το ποσό του εκβιασμού έπεσε στα 2 εκατομμύρια και ειπώθηκε ευθέως στον Μιχάλη ότι ίδιοι ελέγχουν πλήρως τους Αλβανούς και με αυτό το ποσό, αν συναινούσα να το δώσω, θα πετύχαινα και την από πλευράς των Αλβανών, μεταστροφή και αλλαγή των καταθέσεων τους…»

Δεν θέλει να συμμετάσχει στην καταδίκη μου

Στη συνέχεια λέει ο Φλώρος, που δεν συναινούσε με τα όσα του ζητούσαν, μεσολάβησε άλλος δικηγόρος (χωρίς να αξιώσει δικηγορική αμοιβή), με τον οποίο ο Αντωνόπουλος είχε φιλική σχέση. Οι τρεις του συναντήθηκαν στη φυλακή.

«Αρχικώς ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι επειδή δεν έχει απτές αποδείξεις, αλλά ενδείξεις, ήρθε στο ψυχιατρείο για να με ενημερώσει ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην καταδίκη μου, λόγω έλλειψης αποδείξεων. Μου είπε όμως ότι αυτό δε σημαίνει ότι ο ίδιος ήταν πεπεισμένος ότι δεν έχω καμία σχέση, αλλά λόγω αμφιβολιών, με βάση το αποδεικτικό υλικό δεν ήθελε να συμμετάσχει σε μια πιθανή καταδίκη, που θα μου κατέστρεφε τη ζωή. Εγώ του είπα ότι η μέχρι τώρα στάση του περί της ενοχής μου δεν είχε λογική βάση, διότι έπρεπε να καταλάβει, ότι δεν είχα κανένα απολύτως κίνητρο για να προβώ σε μια τέτοια πράξη, και ότι τρία ολόκληρα χρόνια κακώς με συκοφαντεί παντού…

Επειδή γνώριζα για τον εκβιασμό και δεν είχα καμία εμπιστοσύνη στον Αντωνόπουλο, ζήτησα από τους δύο κύριους, αφού όπως έλεγαν ήθελαν να κλείσουμε το θέμα, μια γραπτή δήλωση από την πλευρά του Γεωργίου Αντωνοπούλου, που να αναφέρει όλα όσα είπαμε για τη μη συμμετοχή μου στην πράξη». Ο Αντωνόπουλος, κατά τον μάρτυρα, απάντησε ότι «δεν ξέρω αν θα υπογράψω τέτοια δήλωση για να μην ξεφτιλιστώ, αλλά θα γίνει το αποτέλεσμα αυτό που συμφωνήσαμε, ότι δεν θα παραστώ ως πολιτικός ενάγων και ότι θα καταθέσω ως μάρτυρας ότι δεν έχω καμία συγκεκριμένη απόδειξη για την πράξη αυτή εναντίον σου». Κατόπιν αυτού , λέει «σηκωθήκαμε όρθιοι και δώσαμε τα χέρια».

Λίγες εβδομάδες αργότερα, συνεχίζει, τον Αύγουστο του 2017, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι:

«…σε αντίθεση με ό,τι συμφώνησαν στην τελευταία συνάντηση στη φυλακή, άλλα λένε Λυκουρέζος και Παναγόπουλος και ότι οι τελευταίοι συνεχίζουν να έχουν οικονομικές απαιτήσεις. Επίσης, αναφέρει, «τον Οκτώβριο του 2018 ο δικηγόρος Κ. Μ., που είχα διορίσει συνήγορο για τις αστικές μου υποθέσεις με την Energa μου μετέφερε ότι ο Θεόδωρος Παναγόπουλος σε μια συζήτηση που είχαν, ότι μπορεί να λήξει το θέμα ως εξής: να μου κάνει η πλευρά Αντωνοπούλου  αγωγή αποζημίωσης λόγω της πρωτόδικης καταδίκης μου της τάξεως των 2 εκατομμυρίων και στο πλαίσιο συμβιβασμού να τους καταβάλω επισήμως 500.000 ευρώ διατραπεζικά, υπογράφοντας ένα συμφωνητικό συμβιβασμού». Στο μεταξύ, όπως  αναφέρει ο μάρτυρας, στο ψυχιατρείο του  Κορυδαλλού στο διάστημα από μέσα Μαΐου 2017 έως τον Οκτώβριο του 2017 δέχθηκε τρεις φορές ευθείες απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του από κρατούμενους οι οποίοι του έλεγαν να δώσει τα χρήματα και κάθε φορά τα ποσά που ζητούσαν ήταν τα ίδια που αναφέρονταν στις συζητήσεις μεταξύ των δικηγόρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ