Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τουρκία: Στη φυλακή δημοσιογράφος γιατί αποκάλυψε “σχέση” του Γκιλντιρίμ με τα Panama Papers

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τουρκία: Στη φυλακή δημοσιογράφος γιατί αποκάλυψε “σχέση” του Γκιλντιρίμ με τα Panama Papers

Στη φυλακή οδηγείται πλέον στην Τουρκία, όχι μόνο όποιος υψώσει φωνή αντίδρασης στον «σουλτάνο», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και όποιος διανοηθεί να προβεί σε αποκαλύψεις που προφανώς ενοχλούν, τους αυλικούς του.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των τουρκικών δικαστικών Αρχών βρίσκεται μία δημοσιογράφος, η Πελίν Ουνκέρ, η οποία τον Νοέμβριο του 2017 αποκάλυψε την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και των δυο γιών του, στην υπόθεση των Paradise Papers.

Η Ουνκέρ, δημοσιογράφος, τότε, της Cumhuriyet, είχε υποστηρίξει ότι η οικογένεια Γιλντιρίμ επιχείρησε να πληρώσει λιγότερους φόρους, χρησιμοποιώντας πέντε υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τη Μάλτα.

Ωστόσο, κι ενώ όλοι θα περίμεναν οι Αρχές έπειτα από τις αποκαλύψεις να εκκινήσουν έρευνα κατά του Γιλντιρίμ, στο «στόχαστρο» βρέθηκε τελικά η Ουνκέρ, που σήμερα συνεργάζεται με την Deutsche Welle. Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης που εκδίκασε την υπόθεση επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 μηνών και 15 ημερών στη δημοσιογράφο, καθώς και ένα χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 1.400 ευρώ.

Την ίδια ώρα χθες σύμφωνα με την Hurriyet, έγινε γνωστό πως η Άγκυρα διέταξε τη σύλληψη άλλων 192 ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ