Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τους συνέλαβαν γιατί πήγαν να τοποθετήσουν έναν σταυρό!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τους συνέλαβαν γιατί πήγαν να τοποθετήσουν έναν σταυρό!

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω, γιατί ανέγειραν έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό… Θα μπορούσε να ακουστεί ως κακόγουστο αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το περιστατικό που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα στην παραλία Απελή στην Μυτιλήνη.

Μια μεγάλη ομάδα πολιτών που μαζί με εργάτες δούλεψαν από τις 03:00 μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα  για να τοποθετήσουν την ογκώδη τσιμεντένια βάση και τον πανύψηλο μεταλλικό σταυρό και για αυτόν τον λόγο όχι μόνο συνελήφθησαν από την αστυνομία, αλλά παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.

Το ιστορικό του Σταυρού

Στην παραλία Απελή κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης τον Σεπτέμβριο του 2018 τοποθετήθηκε ένας τσιμεντένιος σταυρός, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση (!) συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης! Πρόκειται για την Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», τα μέλη της οποίας οι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν την τοποθέτηση του υπερμεγέθη σταυρού «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»…

Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά ο σταυρός αυτός καταστράφηκε από αγνώστους, που ουδέποτε συνελήφθησαν.

“Καζάνι που βράζει” από το 2015

Η τοπική κοινωνία στο νησί της Λέσβου είναι καζάνι που βράζει από το 2015, οπότε και ξεκίνησε να μαστίζεται από τις αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης έλευσης προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Οι πολίτες του νησιού θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως από την κυβέρνηση και έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στην πίστη τους.

Για αυτό και θέλησαν, ως μια δημόσια ομολογία πίστης να στήσουν στην θέση του κατεστραμμένου έναν μεγαλύτερο σταυρό, ως μια ελεύθερη εκδήλωση του θρησκευτικού τους συναισθήματος. Πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις που δεν είναι τόσο τυχερές όταν πρόκειται για μέλη του Ρουβίκωνα ή για άλλους πάσης φύσης γνωστούς αγνώστους, στην περίπτωση των πολιτών που έστησαν τον σταυρό χτύπησαν διάνα και τους έπιασαν όλους.

Ελεύθεροι

Οι 36 συλληφθέντες (35 Έλληνες και ένας Αλβανός) συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος. Χθες το μεσημέρι σταδιακά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφού απολογούνταν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο σύνολο τους οι σε βάρος τους δικογραφίες αφορούν στις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας. Όπως έγινε γνωστό ο Εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε να του σταλούν οι δικογραφίες προκειμένου να ασκηθεί δίωξη και να παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.

Πάντως, μερικοί από τους πολίτες που πρωταγωνίστησαν στο στήσιμο του σταυρού, μετά την απελευθέρωσή τους δήλωσαν στα τοπικά μέσα ότι νιώθουν υπερήφανοι για την πράξη τους, ενώ προειδοποίησαν ότι αν οποιοσδήποτε επιχειρήσει να ξαναρίξει τον σταυρό που έστησαν με κόπο, τότε θα τον ξανασηκώσουν και μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ