Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε λόγω… χωρισμού και τώρα θέλει να επιστρέψει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραιτήθηκε λόγω… χωρισμού και τώρα θέλει να επιστρέψει

Συνέβη κι αυτό! Πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, ζήτησε την επαναφορά του στην υπηρεσία, επικαλούμενος ότι η απόφαση του ήταν αποτέλεσμα πλάνης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης λόγω της διάλυσης του αρραβώνα του!

Σωφρονιστικός υπάλληλος ζήτησε ανάκληση της παραίτησης του, επικαλούμενος πνευματική διαταραχή Τι γνωμοδότησε το Ν.Σ.Κ.

Το ζήτημα, με έντονη την συναισθηματική χροιά, έφτασε μέχρι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ) το οποίο έκρινε ομόφωνα πως δεν είναι δυνατή η επάνοδος στην υπηρεσία του υπαλλήλου λόγω πλάνης αλλά και της πνευματικής διαταραχής του κατά το χρόνο υποβολής της παραίτησης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο εν λόγω υπάλληλος μετατάχθηκε από τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων στο Κατάστημα Κράτησης των φυλακών Κορυδαλλού. Τον Φεβρουάριο του 2018 υπέβαλε την παραίτηση του δύο φορές ενώ τον Οκτώβριο του 2018 αιτήθηκε την επαναφορά του στην υπηρεσία, επικαλούμενος ακυρότητα της περί παραίτησης βούλησης του, λόγω πλάνης περί τα πράγματα και πνευματικής διαταραχής του, περι τον χρόνο υποβολής της.

Λόγω αυτών, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη δυνατότητα επαναφοράς του στην υπηρεσία.

Και με βεβαίωση νευρολόγου-ψυχιάτρου

Ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος όπως προκύπτει από τη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ ( υπ´αριθμόν 207/2018) επικαλείται αφενός πλάνη, συνισταμένη στη μετά την παραίτηση, δυνατότητα επανόδου στην υπηρεσία αλλά και σύγχυση και πνευματική διαταραχή λόγω διάλυσης την περίοδο αυτή αρραβώνα και μακροχρόνιας σχέσης του.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού του προσκόμισε μάλιστα και βεβαίωση νευρολόγου-ψυχιάτρου σύμφωνα με την οποία κατά το χρόνο παραίτησης του η βούληση του δεν ήταν απαλλαγμένη από αρνητικά στοιχεία θλίψης που του απέκλειαν την ελεύθερη βούληση, είχε αδυνατίσει η ψυχολογική του σκέψη και ελάμβανε αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά φάρμακα.

Ωστόσο σύμφωνα με το Ν.Δ.Κ. τα ανωτέρω, τα οποία προκύπτουν από μια ιδιωτική βεβαίωση, η οποία δεν συνοδεύεται από αλλά έγγραφα,  δεν αποδεικνύουν ότι η θλίψη και τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία βίωσε ο υπάλληλος κατά το χρόνο υποβολής της παραίτησης του, αληθινά υποτιθέμενα, ήταν τέτοιας βαρύτητας ώστε να είχαν ως συνέπεια να μην είχε συνείδηση των πραττομένων και να στερείτο της χρήσης λογικού και επομένως να δικαιολογείται η ανάκληση της παραίτησης του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ