Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το δικαστικό συμβούλιο έκλεισε τα σύνορα για τον Νίκο Μανιαδάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το δικαστικό συμβούλιο έκλεισε τα σύνορα για τον Νίκο Μανιαδάκη

Να παραμείνει σε ισχύ η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου για την υπόθεση της Novartis, Νίκο Μανιαδάκη, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Πριν από λίγο με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε τη διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα η οποία έχει εκδοθεί σε βάρος του κ. Μανιαδάκη.

Η διάταξη εκδόθηκε μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη για παθητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο κ. Μανιαδάκης παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Θεόδωρο Μαντά.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα και απάντησε στις ερωτήσεις των δικαστών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μανιαδάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε «είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς επισήμανε ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου:

«Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

  • Ερώτηση: Αναφέρθηκε σε πιέσεις;
  • Απάντηση: Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ