Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Ειρηνοδικείο Λαμίας «κούρεψε» το 100% των οφειλών 46χρονης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Ειρηνοδικείο Λαμίας «κούρεψε» το 100% των οφειλών 46χρονης

Το… απόλυτο «κούρεμα» χρεών μίας 46χρονης δανειολήπτριας αποφάσισε δικαστήριο στη Λαμία. Πιο συγκεκριμένα, η ιδιωτική υπάλληλος μπορεί να πάρει πλέον μία βαθιά ανάσα, καθώς το Ειρηνοδικείο της Λαμίας με απόφασή του «κούρεψε» το 100% των οφειλών που είχε προς τις τράπεζες, με βάση τον νόμο Κατσέλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lamianow, οι οφειλές της 46χρονης γυναίκας ήταν άνω των 70.000 ευρώ. Το δικαστήριο, εκτιμώντας τις περιστάσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η 46χρονη ιδιωτική υπάλληλος, προέβη σε οριστική απαλλαγή της δανειολήπτριας από τα χρέη της, δίδοντας της τεράστια οικονομική ανάσα.

Με αυτό τον τρόπο, διεσώθη η ακίνητη περιουσίας της. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν την υποχρέωσε σε καμία καταβολή μηνιαίας δόσης, ούτε ανέβαλε για να επανακριθεί η οικονομική της κατάσταση.

Το μεγαλείο της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Νάντια Β. Γώγουλου, η οποία χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε στο τοπικό μέσο: «Είναι από τις περιπτώσεις που διαφαίνεται το μεγαλείο της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η εντολέας μου δικαιώθηκε στον οικονομικό της αγώνα, πετυχαίνοντας την απόλυτη διαγραφή των χρεών της. Επιχαίρω τα νομικά εργαλεία, που βοηθούν στην προστασία της αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το Ειρηνοδικείο Χανίων είχε αποφασίσει την πλήρη απαλλαγή μίας ιδιωτικής υπαλλήλου από τις δανειακές της υποχρεώσεις, κρίνοντας ότι το εισόδημά που έχει της επιτρέπει να ζει στα όρια της επιβίωσης. Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε την ιδιωτική υπάλληλο, μέλος της Ένωσης, η οποία υπήρξε χρεωμένη σε τέσσερις πιστωτικές κάρτες και δύο καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ποσού χρέους των 36.730 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ