Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Κογκρέσο «ξεσκονίζει» τα δάνεια που έδωσε στον Τραμπ η Deutsche Bank

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Κογκρέσο «ξεσκονίζει» τα δάνεια που έδωσε στον Τραμπ η Deutsche Bank

«Από κόσκινο περνάει το αμερικανικό Κογκρέσο την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα» μετέδιδε χθες η Deutsche Welle, καθώς φαίνεται ότι τα ερωτήματα για τις συναλλαγές και τις σχέσεις της τράπεζας με τον Τραμπ -κι όχι μόνο- είναι πολλά.

«Χωρίς την Deutsche Bank, ο Τραμπ μπορεί να μην είχε φτάσει ποτέ στον Λευκό Οίκο» λέει ο δημοσιογράφος των «New York Times» Ντέιβιντ Ενριχ, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πολλά τραπεζικά και χρηματιστηριακά σκάνδαλα.

υτή η υπόθεση όμως έχει κάτι ξεχωριστό:

Ο Αμερικανός ερευνητής θεωρεί ότι υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον πρόεδρο και στην Deutsche Bank. Αλλά και το αμερικανικό Κογκρέσο θέλει να διερευνήσει τους ιδιαίτερους λόγους (αν υπάρχουν) που η γερμανική τράπεζα χορηγούσε συνεχώς δάνεια στον μεγαλοεπιχειρηματία.

Υποψίες

Ο Ντέιβιντ Ενριχ εκτιμά ότι η Deutsche Bank είχε παραχωρήσει στον Τραμπ, προτού εκείνος ανέλθει στην εξουσία, δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων σε διάστημα 18 ετών. Και αυτό παρότι οι αμερικανικές τράπεζες είχαν… κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης για τον φιλόδοξο επιχειρηματία, ο οποίος δεν αποπλήρωνε τα δάνειά του. «Για τις περισσότερες τράπεζες ο Τραμπ ήταν κόκκινο πανί, αλλά για την Deutsche Bank προφανώς δεν ήταν» συμπεραίνει ο Ενριχ.

Κατά το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις Μυστικές Υπηρεσίες Ανταμ Σιφ δεν διστάζει να διατυπώσει υποψίες άλλου είδους για τη γερμανική τράπεζα:

«Ηδη είχαν ένα θέμα με ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Ρωσία. Πλήρωσαν πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη. Είναι, άραγε, σύμπτωση το γεγονός ότι συνεργάζονται με τον Τραμπ;»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ