Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το παρασκήνιο της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Τι κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το παρασκήνιο της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Τι κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος

Φως σε όσα διαδραματίστηκαν πριν τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, ρίχνει η κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του ποινικολόγου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο καταδικασμένος ως πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο των εταιρειών  Energa-Hellas Power Αριστείδης Φλώρος, καταθέτοντας, αναφέρθηκε σε ένα παρασκήνιο που προηγήθηκε της δολοφονίας, αφήνοντας μετέωρα πολλά ερωτηματικά.

Φίλος και πελάτης του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο Αριστείδης Φλώρος συνέδεσε την υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου με τις απειλές και τον εκβιασμό που, όπως λέει, δέχτηκε το καλοκαίρι του 2017 ενώ ήταν στη φυλακή.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ουδέποτε είχε συναντήσει στις φυλακές τους τρεις Αλβανούς κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί

Ωστόσο, ο Αρ. Φλώρος ισχυρίστηκε ότι τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε, απειλώντας ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ο Αρ. Φλώρος μίλησε επίσης για μία συνάντηση που φέρεται να είχε γίνει το καλοκαίρι του 2017, στην οποία ήταν παρόντες εκτός από τον  Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και δύο άλλοι συνάδελφοί του, δικηγόροι.

Ο Αρ. Φλώρος, επικαλούμενος, όσα του είχε αναφέρει ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, είπε ότι οι δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει από τον άτυχο ποινικολόγο να του μεταφέρει ότι θέλουν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται μάλιστα να είπε: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Οι συμβουλές του Αρ. Φλώρου στον άτυχο ποινικολόγο

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του συνέστησε  να μην δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί. Τον συμβούλευσε δε, να ενημερώσει την οικογένειά του για τις απειλές αυτές.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ