Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το facebook «κατέβασε» εκατοντάδες “ύποπτες” σελίδες που στοχοποιούσαν πολίτες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το facebook «κατέβασε» εκατοντάδες “ύποπτες” σελίδες που στοχοποιούσαν πολίτες

Εκατοντάδες σελίδες για τις οποίες υπήρχε υποψία πως σχετίζονται με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik «κατέβασε» το Facebook, προτάσσοντας ως αιτία πως δεν τηρούσαν τους κανόνες της πλατφόρμας

«Οι επίμαχες σελίδες στο Facebook, που στοχοποιούσαν συστηματικά πολίτες σε πρώην σοβιετικές κτήσεις, παρουσιάζονταν ως ανεξάρτητες υπηρεσίες ειδήσεων» ανέφερε ο Guardian.

«Παρά τις παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους, διαπιστώσαμε πως αυτές οι σελίδες και οι λογαριασμοί συνδέονταν με υπαλλήλους του Sputnik – του πρακτορείου με έδρα τη Μόσχα που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο – και σε κάποιες από τις σελίδες εμφανιζόταν τακτικά περιεχόμενο που αφορούσε ζητήματα εναντίον του ΝΑΤΟ, κινήματα διαμαρτυρίας και διαφθοράς», δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook, Ναθάνιελ Γκλέιχερ.

Το Sputnik είναι «αδελφικό» μέσο του τηλεοπτικού καναλιού Russia Today. Έχει γραφεία σε όλον τον κόσμο, όπως για παράδειγμα στο Λονδίνο και στο Εδιμβούργο και «συχνά διαδίδει ειδήσεις με αντι-δυτικά μηνύματα», σχολιάζει ο Guardian.

Για την ιστορία να αναφερθεί πως η πλατφόρμα διέγραψε συνολικά 289 σελίδες και 75 λογαριασμούς που πιστεύεται πως συνδέονται με το δίκτυο Sputnik. Μία από αυτές τις σελίδες είχε 790.000 ακολούθους!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ