Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τρέμει τώρα ο Μακρόν τα «μπλε γιλέκα»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρέμει τώρα ο Μακρόν τα «μπλε γιλέκα»!

Αποφασισμένος να προχωρήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χάραξε χθες το πλαίσιο της «μεγάλης εθνικής διαβούλευσης» που είχε υποσχεθεί στα «κίτρινα γιλέκα», προκειμένου να μπει τέλος στη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει από τότε που ανέλαβε καθήκοντα.

Η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου βρίσκεται σε νέο ιστορικό χαμηλό

Ο Μακρόν δήλωσε ότι έχει λάβει σοβαρά υπόψη του τις κοινωνικές τους διεκδικήσεις και για το λόγο αυτό συναντήθηκε χθες με πολλά μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να συζητήσουν και να οριστικοποιήσουν τους κανόνες αυτής της εθνικής δημόσιας συζήτησης.

Τα αποτελέσματα αυτής αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του πάντως για κοινωνική εξομάλυνση, ο πρόεδρος Μακρόν βλέπει τη δημοτικότητά του να καταρρέει σε νέο ιστορικό χαμηλό χάνοντας ακόμα πέντε ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν μήνα. Στο μεταξύ, μετά τα «κίτρινα γιλέκα» έρχονται τα «μπλε γιλέκα», τα οποία δεν είναι άλλα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα και μισθολογικές αυξήσεις.

Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα, καθώς ΜΚΟ ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του γαλλικού κράτους, το οποίο κατηγορούν για αδράνεια όσον αφορά τον αγώνα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ