Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία με θύματα 4 μετανάστες – Ανάμεσά τους κι ένα βρέφος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία με θύματα 4 μετανάστες – Ανάμεσά τους κι ένα βρέφος

Ακόμη μία τραγωδία με θύματα τέσσερις μετανάστες -ένα βρέφος και τρεις γυναίκες- σημειώθηκε χθες το πρωί στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 15 άνθρωποι, βυθίστηκε κοντά στις ακτές του Αϊβατσίκ.

Η τουρκική ακτοφυλακή υποστηριζόμενη από πέντε πλοία και ελικόπτερα επενέβη άμεσα και εντόπισε τα πτώματα του άτυχου βρέφους και των τριών γυναικών ενώ παράλληλα διέσωσε και 11 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, οι  μετανάστες ήταν Ιρακινής και Αφγανικής καταγωγής και είχαν προορισμό τη Λέσβο ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι αιτίες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε η λέμβος. Οι επιζώντες έχουν διακομιστεί σε  τουρκικά νοσοκομεία και η επιχείρηση αναζήτησης  προσφύγων σταμάτησε μετά τη διάσωση των μεταναστών οι οποίοι ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες μια ακόμη τραγωδία με θύματα παιδιά σημειώθηκε ανατολικά της Σάμου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 11 πρόσφυγες και μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δίδυμα αγοράκια ηλικίας 4,5 ετών και ο πατέρας τους.  Αν και οι λιμενικοί είχαν ανασύρει τα δύο παιδιά ζωντανά από το νερό, δυστυχώς άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ