Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τσαβούσογλου: Αν οι ΗΠΑ πάρουν μέτρα, θα ανταποδώσουμε!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσαβούσογλου: Αν οι ΗΠΑ πάρουν μέτρα, θα ανταποδώσουμε!

Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, με την Άγκυρα να διαμηνύει τώρα πως εάν η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της χώρας για την αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 τότε θα λάβει «ανταποδοτικά μέτρα».

Οι δηλώσεις αυτές, επηρέασαν άμεσα την τουρκική λίρα, που σημείωσε πτώση στις 5,9075 έναντι του δολαρίου -το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Οι ΗΠΑ μέσω δηλώσεων έχουν καταστήσει σαφές πως σκοπεύουν να λάβουν μέτρα εάν η Τουρκία προχωρήσει στην αγορά των S-400.

Πριν από λίγο καιρό η Ουάσινγκτον προειδοποίησε την Άγκυρα πως θα μπλοκάρει την αγορά των F-35 και θα «παγώσει» την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων. Για ακόμη μια φορά όμως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε πως είναι αδύνατο να ακυρωθεί η παραγγελία των S-400.

«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε με αφοσίωση ώστε να είμαστε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο έθνος».

Ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε την Τετάρτη πως οι S-400 έχουν ήδη αγοραστεί και η παράδοσή τους έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ