Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Φοιτητές του ΑΠΘ ετοίμασαν πλατφόρμα καταγραφής του εμπορίου ναρκωτικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φοιτητές του ΑΠΘ ετοίμασαν πλατφόρμα καταγραφής του εμπορίου ναρκωτικών

Την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να μπει ένα τέλος στο καθημερινό εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται εντός των χώρων του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας παίρνουν οι φοιτητές του ΑΠΘ.

Βλέποντας ότι ούτε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ούτε τα… κανάλια με τις τηλεοπτικές κάμερες «φρέναρε» τους εμπόρους ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται εντός του χώρου του πανεπιστημίου και δρουν ανενόχλητοι, και πολλές φορές επιτίθενται σε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, δημιούργησαν μια πλατφόρμα με σκοπό να φτιάξουν τον… «χάρτη των ναρκωτικών του ΑΠΘ», να καταγράψουν δηλαδή τα σημεία στα οποία συχνάζουν τα «βαποράκια».

Kαταγραφή των περιστατικών

Με τη βοήθεια του διαδικτύου τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ που πριν λίγους μήνες εξέπεμψε δημόσιο SOS για την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, δημιούργησε μια πλατφόρμα μέσω της Google, την οποία μπορεί να αναζητήσει κανείς από την σελίδα της επιτροπή στο facebook. Μέσω της πλατφόρμας φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές μπορούν να καταγγέλλουν δημόσια περιστατικά ναρκεμπορίου που πέφτουν στην αντίληψη τους. Οι δημιουργοί της πλατφόμας, όπως αναφέρουν στη «δημοκρατία» ευελπιστούν πως η καταγραφή των περιστατικών με μέρα και ώρα που αυτά συνέβησαν θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένας χάρτης «ναρκεμπορίου στο ΑΠΘ». Σκοπός τους είναι σε συνεργασία με τις Αρχές να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Δε θα κάνουμε τα στραβά μάτια

Τα μέλη της ομάδας θα συλλέγουν και θα ταξινομούν τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις προωθούν στους αρμόδιους. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην υποβάθμιση του πανεπιστημίου και στον κίνδυνο που απειλεί τη νέα γενιά», αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους και ζητούν να μπορούν να κυκλοφορούν στο πανεπιστήμιό τους χωρίς φόβο.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας και η εξάρθρωση της Αλβανικής μαφίας που για μήνες λυμαινόταν το ΑΠΘ φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή, αφού τη θέση των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών πήραν Αραβόφωνα «βαποράκια». Όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» καθηγητής που στο παρελθόν στοχοποιήθηκε για τη δράση του κατά των ναρκωτικών «πρέπει πλέον οι αστυνομικοί να κυκλοφορούν με στολές εντός ΑΠΘ και να αλλάξουν οι ποινές- χάδι που τους επιβάλλονται όταν συλλαμβάνονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ