Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη! Έσπαγαν τα άκρα απόρων και τοξικομανών για να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρείες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φρίκη! Έσπαγαν τα άκρα απόρων και τοξικομανών για να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Μία απίστευτη κομπίνα εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας στήνοντας «φάμπρικα» αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, αποκαλύφθηκε στη γειτονική μας Ιταλία, όπου συνελήφθησαν ήδη 42 άτομα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακρωτηριασμοί αστέγων για 400 ευρώ

Σπασμένα άκρα ανθρώπων, χέρια και πόδια για …400 ευρώ, τα οποία μάλιστα ουδέποτε δόθηκαν, ακρωτηριασμοί απόρων, τοξικομανών ή εξαρτημένων από το αλκοόλ, ψυχικά ασθενών, αστέγων κλπ, είναι ο απολογισμός της φρίκης που κρύβει η νοσηρή αυτή απάτη με σκοπό την είσπραξη μεγάλων χρηματικών ποσών από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα δύο κυκλώματα που δρούσαν στο Παλέρμο, πλησίαζαν  τα θύματά τους, στις πιάτσες των τοξικομανών ή σε σταθμούς τρένων και με την υπόσχεση των χρημάτων, κατάφερναν να αποσπάσουν τη συναίνεσή τους για την υλοποίηση του εγκληματικού τους σχεδίου.

60 ακρωτηριασμοί στο Παλέρμο

Περίπου 60 ακρωτηριασμούς, κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται γύρω στους 250 υπόπτους με τους αρχηγούς να διαθέτουν σκάφη και πανάκριβα αυτοκίνητα.

Η φρίκη πίσω από την απάτη

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το κατηγορητήριο σε βάρος τους καταγράφει την αγριότητα με την οποία συνέθλιβαν τα άκρα των θυμάτων τους για να τους εμφανίσουν στη συνέχεια ως τραυματίες από τροχαία ατυχήματα. Συνήθως, χρησιμοποιούσαν δίσκους χυτοσιδήρου των 25 κιλών ενώ κάποιες φορές έβαζαν και πάγο για να μουδιάσουν το σημείο στο οποίο θα προκαλούσαν το κάταγμα.

Όσοι δέχονταν να υποστούν αυτό το μαρτύριο, πίστευαν, όπως τους είχαν υποσχεθεί ότι θα πάρουν χρήματα. Η πραγματικότητα όμως  διαφορετική, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έμπαιναν στα μέλη των δύο κυκλωμάτων από τις αποζημιώσεις για τα ψεύτικα ατυχήματα.

Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες

«Εάν ήμουν πρόθυμος να σπάσω ένα πόδι μου θα μπορούσα αμέσως να συγκεντρώσω 300 ευρώ, αν είχα σπάσει ένα χέρι και ένα πόδι θα μπορούσα να πάρω 800 και αν μου κανόνιζαν να σπάσω όλα τα άκρα μου θα μου έδιναν 1000 ευρώ», δηλώνει ένα από τα θύματα των κυκλωμάτων. Η αλήθεια ωστόσο ήταν ποτέ δεν εφαρμοζόταν στην πράξη αυτό το τιμολόγιο της …φρίκης.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, ήθελα ένα σπίτι για αυτά. Μου υποσχέθηκαν  800 ευρώ αλλά στο τέλος μου έδωσαν μόνο 500», λέει μία 27χρονη κοπέλα η οποία καταγγέλλει τις απειλές και τους εκφοβισμούς που δέχτηκε.

Ο θάνατος του Τυνήσιου

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της υπόθεσης , ήταν ο θάνατος ενός Τυνήσιου, του Hadry Yakoub, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, σε έναν δρόμο στα περίχωρα του Παλέρμο, τον Ιανουάριο του 2017. Αρχικά, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος άνδρας είχε πεθάνει από καρδιακή ανακοπή, μετά τα πολλαπλά κατάγματα που είχε υποστεί στα πόδια και τα χέρια.

Τα μέλη των δύο κυκλωμάτων

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ένας ειδικός ασφάλισης, ένας δικηγόρος που αναλάμβανε το νομικό μέρος για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, νοσοκόμες, άτομα που εμφανίζονταν ως αυτόπτες μάρτυρες των ατυχημάτων ή συγγενείς των θυμάτων.

Σε αναπηρικές καρέκλες

Οι αρχές της Ιταλίας  προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές μέγεθος της απάτης ενώ την ίδια ώρα πολλά από τα θύματα των δύο κυκλωμάτων είναι αναγκασμένα να  χρησιμοποιούν πατερίτσες  ή ακόμη και αναπηρικές καρέκλες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ