Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Φρούριο» η ΔΕΘ από χθες! 3.300 αστυνομικοί και 11 διμοιρίες ΜΑΤ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Φρούριο» η ΔΕΘ από χθες! 3.300 αστυνομικοί και 11 διμοιρίες ΜΑΤ

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια από χθες στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στην περιοχή της ΔΕΘ! Κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά τη ζωή των Θεσσαλονικέων, μια και επικρατεί έντονη ανησυχία και φόβοι στην αστυνομία για επιθέσεις και απροειδοποίητες συγκεντρώσεις.

Φόβοι όμως εκφράζονται και για την κατάσταση στην Αθήνα μια και η αστυνόμευση θα είναι μειωμένη έτσι χώροι που είχαν καταληφθεί θα βρεθούν στο «κέντρο της προσοχής»

Στη συμπρωτεύουσα μετακινήθηκαν από την Αθήνα 11 διμοιριών των ΜΑΤ και σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ 3300 αστυνομικοί θα περιφρουρούν την Έκθεση.

Να γίνουν συλλήψεις άμεσα

«Ενδεχομένως οι αντιεξουσιαστές επειδή θα δουν περισσότερους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη να επιχειρήσουν να επιτεθούν και να επανακαταβάλουν τις τέσσερις καταλήψεις που εκκενώσαμε πριν δυο εβδομάδες», έλεγε αρμόδιος αξιωματικός. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που θα βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό τα κατειλημμένα κτίρια στην Αθήνα.

Παράλληλα στη συμπρωτεύουσα είναι αυξημένα τα μέτρα για… ακτιβιστικές ενέργειες εδώ και 48 ώρες. Οι εντολές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και τους αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη προς τους αρμόδιους αξιωματικούς που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι να «κυλήσουν όλα ομαλά» και «σε περίπτωση κάποιας επίθεσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να γίνουν συλλήψεις άμεσα».

Να πούμε ότι «κάλεσμα» για τη ΔΕΘ και την πορεία των αντιεξουσιαστών έχει κάνει και ο… Ρουβίκωνας!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ