Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Φωτιά» από 22 Ιουλίου οι αναλήψεις μέσω ΔΙΑΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Φωτιά» από 22 Ιουλίου οι αναλήψεις μέσω ΔΙΑΣ

Παίρνουν φωτιά οι αναλήψεις μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. Οι αλλαγές στις χρεώσεις ξεκινούν με την Τράπεζα Πειραιώς να προσαρμόζει το κόστος ανάληψης μετρητών στα 3 ευρώ από την ερχόμενη Δευτέρα (22 Ιουλίου).

Αυτό σημαίνει ότι όσοι θα  χρησιμοποιήσουν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή που γίνεται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ (δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες πέραν της Πειραιώς), θα χρεώνονται με 3 ευρώ, ακριβώς όπως μέσω των άλλων διεθνών σχημάτων, αφού, πάντως, ερωτηθούν αν αποδέχονται τη χρέωση.

Παράλληλα, για τους δικούς της πελάτες η Τράπεζα Πειραιώς από τις 22 Ιουλίου μειώνει την προμήθεια που πληρώνουν, όταν κάνουν χρήση των ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις, για ποσό ως 250 ευρώ, υπάρχει χρέωση 1,40 ευρώ και για μεγαλύτερο ποσό 2,20 ευρώ, ενώ από τις 22 Ιουλίου, η χρέωση θα μειωθεί σε 0,60 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα τραπεζικά στελέχη ισχυρίζονται πως το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ αναγκάζει τις τράπεζες να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους, αλλά κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ