Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο Μάτι: Επιστολή κατοίκων στον Μητσοτάκη για να «μην χαθεί άλλος χρόνος»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά στο Μάτι: Επιστολή κατοίκων στον Μητσοτάκη για να «μην χαθεί άλλος χρόνος»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 23 Ιουλίου από την φωτιά στο Μάτι στην οποία έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και οι κάτοικοι της περιοχής έστειλαν επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος στην πληγείσα περιοχή.

Η επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Μάτι Αττικής ξεκινά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με συγχαρητήρια και «καλή επιτυχία ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία».

Στη συνέχεια στην επιστολή τονίζεται ότι παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά, το Μάτι αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.

Οι κάτοικοι από το Μάτι απευθύνουν, μάλιστα, έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 περιοχή της Ανατολικής Αττικής ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία δεν είναι η στιγμή να απαριθμήσουμε, θα επιθυμούσαμε όμως να σας γνωστοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα χρειαστούμε τη συμπαράστασή σας, την προσωπική αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης για την υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η επιστολή καταλήγει με την υποβολή αιτήματος προς τον νέο πρωθυπουργό για συνάντηση μαζί του:

«Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο σας και αναμένουμε συνάντηση για την πλήρη ενημέρωσή σας όσον αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι υπολείπεται, καθώς και προτάσεις για αποδοτικότερη συνεργασία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ