Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Χαιρετισμός Νικ. Παρασκευόπουλου στην παρουσίαση της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη μαζί»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χαιρετισμός Νικ. Παρασκευόπουλου στην παρουσίαση της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη μαζί»

Χαιρετισμό στην παρουσίαση της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη μαζί», απηύθυνε μέσω γραπτής επιστολής, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ., Νίκος Παρασκευόπουλος:

«Αγαπητές/οι φίλοι,

Αγαπητή Κατερίνα,

Λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι κοντά σας στην αποψινή παρουσίαση και ομιλία, λόγω των υποχρεώσεών μου εκτός Θεσσαλονίκης.

Μια υποψήφια και ένα ψηφοδέλτιο που βγαίνουν από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, θα είναι σε θέση όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αλλά να θυμίσουν ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ιστορία, με παρόν και μέλλον, με πολιτισμό και πολυφωνία μέσα σε κλίμα ειρηνικό, προοδευτικό, βαθιά δημοκρατικό, ακόμη και χαρούμενο.

Η δημοκρατία δεν είναι ένα υψηλά ιστάμενο πολίτευμα, αλλά ένα αγαθό της καθημερινότητας, που το συναντάς σε κάθε πλατεία, σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Δεν είναι δοσμένη άνωθεν, δεν προκύπτει με αυτοματισμούς ή μόνο από κεκτημένη ιστορική ταχύτητα, αλλά χάρη σε διαρκείς προσπάθειες και συμμετοχές. Σε αυτή τη δημοκρατία της καθημερινότητας ο δήμος έχει μια καθοριστική λειτουργία

Αποτελεί παλιά, αλλά αξεπέραστη σοφία: η ιστορία και το μέλλον ενώνονται χάρη στο παρόν. Το παρόν που κινείται, χάρη στη δυναμική και πολυσυλλεκτική σύνθεση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη μαζί».

Καλή επιτυχία Κατερίνα.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους σας σε αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Θα είμαι κοντά σας με όλες μου τις δυνάμεις.

Προχωράμε, λοιπόν, μαζί στον όμορφο αυτό αγώνα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ