Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Χανιά: Συγγνώμη από την οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου ζητά ο πατέρας του 27χρονου με επιστολή στα ΜΜΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Συγγνώμη από την οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου ζητά ο πατέρας του 27χρονου με επιστολή στα ΜΜΕ

Συγγνώμη από την οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον ζητά, μέσω επιστολής του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πατέρας του 27χρόνου από το Μάλεμε Χανίων που αφαίρεσε τη ζωή από την 60χρονη γυναίκα. Δηλώνει «ως άνθρωπος και ιερωμένος και συμπλέοντας απόλυτα με το κοινό αίσθημα, συγκλονισμένος για τον αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης του εγκλήματος αυτού είναι το ίδιο μου το παιδί», ενώ απευθύνει θερμή παράκληση προς τα ΜΜΕ «σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο» καθώς «για ό,τι συνέβη καμία ευθύνη δεν φέρουν η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα του δράστη».

Αναλυτικά, η επιστολή, που στάλθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου του συνηγόρου υπεράσπισης του 27χρονου, Παντελή Ζέλλιου, αναφέρει:

«Ως άνθρωπος και ιερωμένος και συμπλέοντας απόλυτα με το κοινό αίσθημα, είμαι συγκλονισμένος για τον αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης του εγκλήματος αυτού είναι το ίδιο μου το παιδί. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά. Όσο ζω θα προσεύχομαι στον Μεγαλοδύναμο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Από την άλλη ως πατέρας, δεν μπορώ αυτές τις δύσκολες ώρες να μην είμαι δίπλα στο παιδί μου, έστω και αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Ζητώ ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ένα μεμονωμένο περιστατικό πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους φιλήσυχους, φιλότιμους και φιλόξενους κατοίκους ενός τόπου, ενός λαού, ενός έθνους

Και μία θερμή παράκληση. Για ό,τι συνέβη καμία ευθύνη δεν φέρουν η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα του δράστη. Παρακαλώ πολύ αυτές τις ώρες να σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο. Άλλωστε όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ