Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Χολιγουντιανή μεταγωγή Παλαιοκώστα στο νοσοκομείο του Ρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χολιγουντιανή μεταγωγή Παλαιοκώστα στο νοσοκομείο του Ρίου

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη το πρωί κατά τη μεταφορά του βαρυποινίτη Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου όπου εκτίει την ποινή του, στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο 59χρονος διαβόητος φαντομάς ο οποίος τελικά συνελήφθη το 2006 στο χωριό Λιβάδι, κοντά στην Αράχωβα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Με δεδομένο το παρελθόν που έχει ο Νίκος Παλαιοκώστας στις αποδράσεις (αδερφός του καταζητούμενου -επίσης μετρ των αποδράσεων- Βασίλη Παλαιοκώστα), στην περιοχή ακροβολίστηκε ισχυρότατη  αστυνομική δύναμη με το νοσοκομείο να έχει μετατραπεί σε «φρούριο». Μάλιστα, το όχημα που τον μετέφερε βρισκόταν σε κλοιό  από αυτοκίνητα της Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαφυγής του. Κατόπιν, επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Κατά καιρούς αυτού του είδους οι «κινηματογραφικές» μεταγωγές του Παλαιοκώστα κρίνονται επιβεβλημένες, καθώς ο κρατούμενος έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό και λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή για πρόβλημα με την καρδιά του. Τον Φεβρουάριο του 2018 είχε μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου για να περάσει από Υγειονομική Επιτροπή.

Ο 59χρονος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης. Τον Οκτώβριο του 2007, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 62 ετών για οκτώ υποθέσεις από διαφορετικά δικαστήρια, μεταξύ των οποίων τέσσερις ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ και την απαγωγή του βιομήχανου Αλέξανδρου Χαΐτογλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ