Σάββατο 20 Απριλίου 2024

3000 μόνιμες προσλήψεις στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
3000 μόνιμες προσλήψεις στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ανήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε για τη λειτουργία του προγράμματος στο Δήμο Καλλιθέας.

Στη συνομιλία που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, την Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φοίβη Θεοδοσοπούλου κι εργαζόμενους στο Πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός, αφού τους συνεχάρη για το έργο που προσφέρουν, τόνισε ότι η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν είναι παρωδική, αλλά θα συνεχιστεί.

Μέσω των εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας ο Πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι φροντίζουν για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων σε περισσότερους από 70.000 ηλικιωμένους και ευάλωτους συμπολίτες μας σε 273 Δήμους ανά την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την κατεύθυνση είχε κινηθεί και η προηγούμενη κυβέρνηση, όταν το 2018 ο γγ της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών αναγνώρισε ότι οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα – αν και για 15 χρόνια ανανέωναν τις συμβάσεις εργασίας τους – καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεών τους, μέχρι το 2019, χρονικό διάστημα απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξασφάλισης της χρηματοδότησης, αλλά και της διενέργειας διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη περίπου 3.000 μόνιμων θέσεων προσωπικού στο Πρόγραμμα. Ο στόχος ήταν να πάψει η “εργασιακή ομηρία” αυτών των ανθρώπων, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ