Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Π. Τατσόπουλος: Ξύπνησε και επικοινώνησε με τους γιατρούς του – Παραμένει στην Εντατική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Π. Τατσόπουλος: Ξύπνησε και επικοινώνησε με τους γιατρούς του – Παραμένει στην Εντατική

Σχεδόν 24 ώρες μετά το επεισόδιο, τη λιποθυμία on air, την εσπευσμένη εισαγωγή του στο χειρουργείο και την πολύωρη επέμβαση, ο Πέτρος Τατσόπουλος όχι μόνο είναι εκτός μηχανικής υποστήριξης, αλλά επικοινώνησε και με τους γιατρούς του.

Με τα πρώτα 24ωρα μετά από ένα τόσο σοβαρό και πολύωρο χειρουργείο να είναι κρίσιμα, ο Πέτρος Τατσόπουλος δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Ο γνωστός συγγραφέας παραμένει στην Εντατική, αλλά την Τετάρτη (02.10.2019) οι γιατροί αποφάσισαν να τον αποσωληνώσουν. Ο πρώην βουλευτής ξύπνησε χωρίς προβλήματα, μίλησε με τους γιατρούς του, ενώ του έγιναν και κάποια απαραίτητα νευρολογικά τεστ για να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα του εγκεφάλου του. Οι εξετάσεις κρίθηκαν από τους γιατρούς καλές και όπως τονίζεται τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Πέτρος Τατσόπουλος «είναι αιμοδυναμικά σταθερός» και «βαίνει βελτιούμενος». Αφού περάσει και το δεύτερο κρίσιμο 24ωρο μετά το χειρουργείο, θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση από τους γιατρούς.

«Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, το πρωί της Τρίτης (01.10.2019) όταν ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και ζήτησε να αποχωρήσει. Στη συνέχεια όμως λιποθύμησε και κλήθηκε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο καθώς είχε υποστεί διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

10 λεπτά αναίσθητος ο Πέτρος Τατσόπουλος

Ο γνωστός συγγραφέας, πάντως, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Την ώρα που ένιωσε την αδιαθεσία και τον πόνο στο στήθος, στο πλατό του Alpha βρισκόταν ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα. Ήταν εκείνος που έδωσε στον Πέτρο Τατσόπουλο τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λύρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για να συνεχίσει: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

Ο κ. Λύρας αποκάλυψε: «Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο». Όπως είπε, αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο ήταν «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κ. Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ